FAgymosás

Hallgatom az MTI legfrissebb híreit az autóban…  “Maradnak a kíméletlen mínuszok” – mondják a végén, minek hallatára azonnal végigfut a hátamon a hideg! Gyorsan megnyugtatom magam: az autóban 24 fok van, így kellemes körülmények közepette száguldozhatok melegebb égtájakra… Közben azért lopva rápillantok a műszerfalra: 3 fok, pluszban! Nekem kutyahideg, és maga a fagyhalál a kintlét, de ez minden olyan esetben igaz, ha a hőmérő nem éri el a 20 fokot! Mégis vicces, hogy – csatornánként változóan – kíméletlen és kegyetlen hidegről beszélnek a hírekben, +3 fokban!

Persze tudom, a főváros nem mindenkinek a világ közepe, és országszerte biztos volt, ahol alulmúlták a nullát, nem csak a Hírek valódi hírértékében, hanem hőmérsékletben is! Sőt, az éj beköszöntével már itt a külső kerületekben is -1 fokot mutat a hőmérő! De könyörgöm: január közepén ez egy ideális hőmérséklet! Kifejezetten enyhén télies!

Persze, ha hozzátesszük, hogy kíméletlen mínuszok és ráadásul még maradnak is, akkor máris minden adott ahhoz, hogy rosszul érezzük magunkat! És ez ördögi kör, mert ettől sebezhetőbbé és manipulálhatóbbá válunk…

Csendben vacogva azon gondolkodom, mit fognak mondani, ha ne adja az ég: -10 vagy -15 fokok lesznek, ami számomra kétségkívül maga az apokalipszis – de januárban errefelé sajnos normális!

Időközben megérkeztem 23 fokos otthonunkba, de közben azon gondolkodom, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ezt megtehetem! És hogy hányan lehetnek, akik alulfűtött szobákban hajtják ma (is) álomra fejüket, vagy épp az utcán próbálják túlélni a telet… Nos, számukra valóság a +3 fok kegyetlen hidege, – de erről már nem szólnak a hírek!

Utóirat: a kép a főváros szívében készült, egy kellemes 3 fokos délutánon… Kis esővel…

received_1962902570391351.jpeg


 
A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Gondolatok, Közélet, Kritika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük