Márpedig itt (média)halottak napja van!

rip.jpgNem temetni jöttem a demokráciát… Miért is tenném? Hiszen itt minden rendben van! Szabadság, béke… még én is járathatom a szám! Igaz, onnan szoktam tudni, hogy egy-egy blogbejegyzésem kikerült valahova, hogy az 500. olvasás után azonnal megjelennek a gyalázkodó bértolnokok! És igaz, néha vannak érthetetlen megtorlások: vagyonvizsgálatok, rejtélyesen megtagadott útlevél, folyamatos hatósági fricskák… Talán csak véletlen – vagy talán a drága pénzen megrendelt kulcsszavak segítenek a véletlennek?!? De a lényeg, hogy én legalább még tehetem!

Világszerte közel 400 média dolgozó nem teheti, mert épp börtönben van. Ennél persze jóval többen, de hivatalosan ennyien vannak, akik a munkájukért kerültek oda. Nem is olyan sok! 74 közülük a baráti Törökországban várja szabadulását, vagy hogy leteljen az életfogytiglanja… Szívás! Na ugye, milyen jó nekünk?!?

És nekik is, mert ők még élnek! Csak ebben az évben – eddig – 45 újságírót öltek meg, mert végezték a munkájukat. Negyvenöt ember, aki arra szánta életét, hogy tájékoztasson, leleplezzen, rávilágítson dolgokra, de az idei karácsonyt már nem töltik szeretteikkel, mert megölték őket! Tehetik, sokszor minden következmény nélkül… Mert ez egy ilyen világ! 1992 óta 848 újságírót öltek meg büntetlenül…

November második napján nem csak azért emlékezünk rájuk, mert már nincsenek közöttünk – ez a nap világszerte az újságírókkal szembeni bűntettek büntetlensége elleni küzdelem nemzetközi napja lett…

Hogy ez Magyarországon miben nyilvánul meg? Nem tudom! Mert ugye, egyelőre itt csak Mindszentek van, meg Halottak napja…


 
A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

17 Responses to Márpedig itt (média)halottak napja van!

 1. E 45 embet közül biztosan legalább 40 halála Zorbán lelkén szárad, ugye?

   
 2. E 45 embet közül biztosan legalább 40 halála Zorbán lelkén szárad, ugye?

   
 3. tpl szerint:

  Hány rendőrt öltek meg? Hány katonát? Hány tűzoltót? Hány orvost? Stb. Az újságírókat sajnáljuk, de nem ildomos csak őket említeni.

   
 4. fifibá55 szerint:

  “rejtélyesen megtagadott útlevél”
  Persze. Negyven évvel ezelőtt.

   
 5. Proud Mary szerint:

  ezt a hülyeséget

   
 6. onlame szerint:

  @tpl: hányat?

  A katonák ölni és háborúzni mennek, szóval kb. normális, hogy meghalnak.
  Undorító, ahogy relativizálsz, nem?

   
 7. onlame szerint:

  @maxval balcán bircaman: vagy soros, nem? 😀

   
 8. különvélemény szerint:

  Mentősöket gyakrabban vernek meg elmebetegek, mint újságírókat.
  A mentősöket többre tartom.

  Minden politikai újságíró, gazdasági érdekeket is sért, mert általában korrupciós ügyletek miatt szokták megölni őket.
  Tehát lehet siratni őket, de legtöbbször nem a politikus az, aki intézkedik, hanem akinek az üzleti érdekeit sérti a cikk, így felesleges politikai síkra terelni az ügyet.

  A bebörtönzés az más kérdés, ott a politikusok a felelősek.

   
 9. onlame szerint:

  @különvélemény: relativizálsz… elég átlátszóan. ez pont olyan mint amikor azzal érvel valaki a migrik mellett, hogy fehérek is erőszakolnak meg nőket.

   
 10. különvélemény szerint:

  @onlame:

  Mégis miben?
  A háborús tudósító tudja, hogy lelőhetik, mint ahogy az AFP tudósítóit nyírták ki amcsi helikopterből “collateral damage” címen. Van róla videó a neten.
  A korrupciós ügyeket feltáró újságíró tudhatja, hogy milliárdos, nem túl tisztességes “üzletemberek” bizniszébe köp bele.

  A mentős nem tudhatja, hogy egy barom meg fogja verni, miközben életet akar menteni egy átlagos napon.
  Tehát még jóindulatú is volt az összehasonlításom.

   
 11. onlame szerint:

  @különvélemény: Butaság, a mentősök pontosan tudják… nem a háborús tudósítók halála a téma, hanem az ellenzéki, korrupciós ügyeket feltáró újságíróké… itt meg valamiért nekiálltok néhányan terelni…

  A mentős pontosan tudja, hogy megverhetik mivel az “utcán” dolgozik. A mentőket nem csak szívrohamhoz hívják, mg autóbalesethez, hanem késeléshez is.

   
 12. MammyPress Média szerint:

  @tpl: Róluk rendszeresen megemlékeznek – egyrészt. Másrészt a megemlékezés napját kijelölő szervezet a büntetlenül(!!!) megölt újságírókért kampányol… Nem csak egyszerűen(?) munkavégzés közben, hanem úgy, hogy annak nincs jogi következménye! Ezeknek az eseteknek a száma 1992 óta – mióta számon tartják – 848! Nem “csak” megölték, az sajnos sokkal több.

   
 13. MammyPress Média szerint:

  @fifibá55: Tévedés… Az első Orbán-kormány idején volt egy igen különleges vagyonvizsgálatom, amelynek következtében rám vertek néhány millió forint adótartozást. Nem vonták be az útlevelem, de amikor lejárt, nem hosszabbították meg, így nem lehettem jelen a keresztgyerekem keresztelőjén! Nem negyven éve volt…

   
 14. fifibá55 szerint:

  @MammyPress Média: Az akkor hatályos tv. 16.§ (1) alapján. Nem volt semmi rejtély. Az ilyen csúsztatások ássák alá a hitelességet.

   
 15. MammyPress Média szerint:

  @fifibá55: Illet volna erről tájékoztatni, határozatot hozni – de nem vonták be, nem is mondtak semmit: lejárt. És amikor beadtam a hosszabbítást, hiába vártam, hogy elkészüljön.
  Mellékesen Cinike akkortájt repült Amerikába a melleivel – pedig igen jelentős összeg miatt nem csak eljárás volt ellene, hanem már elítélték. Mindegy, a kedvedért legyen csúsztatás…

   
 16. fifibá55 szerint:

  @MammyPress Média: Nem a kedvem számít, hanem a tények. Így már informatív.

   
 17. különvélemény szerint:

  @onlame:
  A késeléshez rendőrt is hívnak, ha más nem, akkor a mentősök, tehát csúsztatsz.

   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük