Megszületett, de nem kértek belőle

inkubator.pngEzerféle oka lehet, hogy így alakult… Nincs jogunk ítélkezni, még akkor se lenne, ha tudnánk az okot. És a sok rossz közül a legkisebb rossz történt: ami egyszerre tragédia, de talán egyben lehetőség is…

Mégis egyre azon jár az eszem, hogy milyen üzenete van annak a ténynek, hogy az év – jó eséllyel – első babája nem egy szülészeten, hanem a Heim Pál kórház babamentő inkubátorában várja, hogy valaki bevezesse majd az Anyakönyvi Hivatal nagykönyvébe?!?

Boldog új évet? Vagy inkább boldogtalan új élet… Igazán stílusos lezárása ez a történet ennek a jellegzetesen magyaros “Családok éve” projektnek! 

A baba egyébként egészséges, jól van, és hivatalosan bejegyzett „első baba” társaihoz hasonlóan ő is kislány, és az év első napján reggel 6 után került a menedéket nyújtó inkubátorba… 

Teljesen mellékesen: pár napja hallgattam egy riportot, amelyből kiderült, nálunk „szerencsére” vannak örökbe fogadható gyermekek. Természetesen ez azoknak szerencse, akiknek másképp nem lehetne gyermekük… Tőlünk nyugatabbra nem nagyon van kit örökbe fogadni – ott van megoldás a szociális problémákra, és ha épp nincs, akkor keresnek egyénileg! 


 
A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Megszületett, de nem kértek belőle

  1. Még mindig jobb, mintha megölték volna születése előtt.

     
  2. Még mindig jobb, mintha megölték volna születése előtt.

     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük