Mit rejthet a Gundel palacsinta?!?

gundel.jpgTöbben kiírták a közösségi oldalukra, hogy még sosem jártak a Gundel étteremben… Nos, egy pillanatra már szinte különlegesnek érezhettem magam, mert – hála nagyapám bohémságának – én egyszer már voltam! Igaz, még gyerekként, a hetvenes években… Rokonokat kísértünk a Vidám Parkba és az Állatkertbe, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve oda tértünk be ebédelni.

Nem sok dologra emlékszem, nem tűnt a hely különlegesebbnek, mint a házunk sarkán lévő Vörös Postakocsi, ahol a – többnyire az ajtóban álló – pincér bácsi mindig mosolyogva integetett. Hiába, na: ha az ember még nem érte el élete első X-t sem, nagyon más szempontok vezérlik értékrendjét…
A palacsintára azért emlékszem! Nem volt annyira finom, mint amilyen látványos, de nagyanyám túrós palacsintáján szocializálódtam, így nem csoda, ha fura volt az a diós-csokis, háromszögbe hajtott lángoló csoda… Amit ráadásul nem lehetett még felmarkolni sem! És ami persze azóta már a kedvencem – mégis úgy érzem: mostanában nem fogok visszatérni, hogy új esélyt adjak az “eredetinek”.

Azóta is napi szinten megyek el az időközben elérhetetlennek tűnő étterem-mogul mellett, és bár nem igazán éreztem késztetést, hogy visszatérjek, a legfrissebb híreket olvasva róluk azért eltöprengtem valamin…

Értem én, hogy egy ilyen “király” étterem dukál (a királyhoz) az ország vezetőihez, és ezért velük akarnak szerződni. Azt is megértem – még politika sem kell bele, szimpla gazdasági döntés -, hogy a stabil, rendszeres bevételt jelentő megbízó jelentős árengedményben részesül. Igaz, a mostani, felfokozott hangulatban egy ilyen szerződés azért mégis tartalmaz némi politikai állásfoglalást is, de lássuk be: a vevőkörüket alapvetően nem a bérből-fizetésből élők, vagy a bohém nagypapák tömege alkotja… ez is érthető!

Amit nem értek: ha ők képesek erre – háromszázért bablevest, nyolcért ízletes menüt biztosítani -, akkor miért nem kötelező az intézményi élelmezésvezetőknek beiratkozni hozzájuk pár hetes gyakorlatra, hogy meglessék: hogy kell ezt csinálni?!? Demagóg hülyeség, és kapacitás se lenne rá, hogy ők lássák el – ahogy most követelik sokan… de a titkot, a receptet elárulhatnák… legalább a kórházaknak, gyerekintézményeknek!

Persze, ha ehhez feltétlenül le kell rombolni 125 évnyi jó hírt, akkor érthető, ha mégsem áll náluk sorba senki a receptért… Lehet, hogy már nem is dió lapul a csokiöntet alatt, hanem csak simán – ahogy nagyanyám mondta volna – szar van a palacsintában?!?


 
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

137 Responses to Mit rejthet a Gundel palacsinta?!?

 1. Aki a kormányank szállít, az lerombolja a hírét?

   
 2. Aki a kormányank szállít, az lerombolja a hírét?

   
 3. MammyPress Média szerint:

  @maxval balcán bircaman: Néha már ez is elég… amivel nem értek egyet!
  De ha a kormánynak úgy szállítója valaki, ahogy azt senki másnak nem tenné – az azért nem épp út a dicsőség felé!

  És mert ez nyilvánosságot kapott – szinte hencegve – nézz szét a Gundel felületein… Az már kimeríti a “botrányos” fogalmát – ami kifejezetten ront egy többgenerációs hírnevet!

   
 4. @MammyPress Média:

  A kapcsolati tőke sokszor többet ér, mint a gyors pénzügyi haszon.

   
 5. @MammyPress Média:

  A kapcsolati tőke sokszor többet ér, mint a gyors pénzügyi haszon.

   
 6. valaki nagyon más szerint:

  Sok örömet okoz, hogy a libsiknek felb@szta az agyát, az a sok baromság, amivel etetik egymást.
  És éljen a Gundel!

   
 7. szepipiktor szerint:

  “De ha a kormánynak úgy szállítója valaki, ahogy azt senki másnak nem tenné”
  Kicsit meglep, hogy olyan halmaz tagadja meg a napi létét, akik gyakorlatilag ezzel a módszerrel próbálnak szavazót, olvasót szereni.
  A marketinget…
  Amikor az amnesty idegen támogatással a háta mögött egyetlen mingráns védelmét vállalja a kormánnyal szemben, az ugye normális?
  Amikor hazánkban tízezerszám vannak hátrányos átllamplogárok, a hatóságokkal, a NAV-al, a bkv-val, a máv-val, a közüzemisz olgáltatókkal stb. szemben, őjk piaci alapon védekezhetnek.
  A marketingalapú érdekképviselet ilyenkor elfogadott.
  Ha a gyűlölt hatalom egyszerű étkeztetés során szerződést köt egy céggel, akkor a cégnek nincs joga ugyanehhez a markertinghez, a PR-hez, a lobbihoz.
  Ez hétköznapi biznisz, pontosan ezt tette a gyujcsánykormány is (az antallllék is), ők sem ott bent főztek, hanem valamilyen céggel végeztették a dolgokat.
  És hogy a cég milyen árképzést használ?
  MAGÁNÜGYE!!!!
  Akár ingyen is vállalhatja, ha neki ez a “másik oldalon” megéri.
  Mindenhol küzdenek a cégek, légitársaságok, autógyártók stb., hogy ők nyerjenek el valamit. Az autópályaépítés is ilyen többek között.
  De ha az ellenzékiek csinálták valamikor (vagy tennék ezt a hatalmon) az rendben van, ha a csúti, akkor az galád dolog.
  Én szarok erre, de már nagyon zavar a magukat tiszteségesnekj mutató ellenzékiek egyoldalú álláspontja.
  Remélem soha nem jutnak azok hatalomra, akik mindent zsigerből gyűlöletalapon tesznek.
  Ez ugyanis nem az ország, a nemzet javát szolgálja.
  Igaz mikor volt az fontos bármelyik ellenzéki párnak?

   
 8. nemecsekerno_007 szerint:

  Majd ez is lecseng. Azért irígylem azokat az embereket akiknek az a fő problémája, hogy mennyiért eszik a patás a Gundel-nél. Tényleg.

   
 9. MammyPress Média szerint:

  @szepipiktor: Nem a marketinggel van baj, az jó dolog!
  Az, hogy a “lám, nincs itt semmi nagylábazás” fordítva sült el – arról nem én tehetek… A tényt Orbán személyesen tette közzé, azóta lendültek támadásba a Gundel ellen. Öngól – hogy stílusos legyek…

  Ez így pofátlan… de ettől még majdnem a magánügyük. (A NAV-nak lenne hozzá egy-két szava, de persze nem feléjük! Ők ugyebár: törvény felettiek!)

  Zsigeri gyűlölet? Erről tudnék mesélni, kapok belőle rendesen… Én még Orbánt sem gyűlölöm – ellentétben azzal, amit az országgal művelt! AZT gyűlölöm!

  De egy dologban biztos vagyok: tőlem tutira nem olvashattál ellenzéket éltető szavakat, mert majdnem pont annyira gyűlölöm, amit csinálnak, mint Orbán és csapatának tetteit! És baromira leszarom, hogy ki kezdte, mert az, hogy az egyik mérhetetlenül okosan kizsigerel és elpusztít bármit, míg a másik mérhetetlenül bután még asszisztál is ehhez…

  Mellékesen: tőlem még olyat sem olvashattál, hogy fideszbirkák, vagy seggnyalók, vagy más egyéb, személyeskedő megjegyzéseket, mert ha nem is értem miért, de tiszteletben tartom, ha valaki másképp látja a világot!

  És bár nem érdekel, ki mit gondol rólam: de néha – mondjuk ünnepnapok után kettővel – lehetnék annyira a nemzet része, hogy a saját hazámban, a saját otthonomban, a saját blogomban, a saját, leadózott jövedelmemből fizetett netemen keresztül kifejthetem a saját véleményemet, még ha nem is értesz vele egyet, vagy nem is érdekel! Ezt MÉG egyelőre nem sikerült felszámolni…

   
 10. Emmett Brown szerint:

  Hát a Gundelben sem lesz egyhamar alapos nav-ellenőrzés.

   
 11. lüke szerint:

  G&G( Gellért + Gundel)
  – ez társulás később megszűnt-
  látta el mindig is a parlamentet a Kádári korszakban is
  nincs ebben semmi új,át mentették

   
 12. MammyPress Média szerint:

  @lüke: Igen, a Parlamenti büfé… Az is megér egy misét!

  Fillérekért qrvajó kaják, mennyei sütemények… szegények, legalább meg tudják fizetni! Na jó – ez csak elsőre zavaró. Ha belegondolok: azoknak, akik az országot vezeti, ne legyen már haszonelvű kereskedés az étkezésük, hát legyen így!
  De az a menza – hiába állnak kb ugyanazok mögötte – ezen a néven nem üzemeltetett tízszeres áron éttermet. És legfőképp: nem használták fel őket, hogy ezzel az ártáblával mutassák a vezetőink puritánságát!

  Az étteremmel semmi bajom egyébként! Az árakkal se… Etikátlan, tenyérbirizgáló – de ez már csak ilyen! A tálalással van bajom! Márpedig az egy étterem esetében különösen érzékeny pont… Igaz, ezt a helyzetet nem az étterem tálalta! Ők csak… bűnhődnek mások pökhendiségéért!

   
 13. funivia szerint:

  Terelésnek is kiváló a Somlói galuska. Megint bejött az unalmas kis piti trükk, hogyha szorul a kapca /egy kicsit/ akkor dobjunk valami gumicsontot, hogy azt rágják, ne azzal foglalkozzanak ami tényleg kínos /legalább egy kicsit/.
  Inkább vitatkozzanak a menzák s menzák közötti különbségen, fulladjanak az étkeztetés bugyraiba – mint a túlóráztatással, a Munka törvénykönyvével, a pénz szórással az év végén, a várba költözéssel, a ki nem osztott tűzifával, a szétmálló egészségüggyel, a kínosan lebutított, de túlterhelő oktatással, stb.
  Mindenki mindennap tud hozni egy példát, hogy milyen keservesen élhetetlenné hellyé tették ezt az országot. Nekem a mai példám: egy ismerősömnek egy balesetben eltört mind a két karja. Letelt a hat hét gipszben, ma kellett volna kontrollra mennie, röntgen, helyzet megállapítása, gipsz levétele, vagy könnyítése. Telefonáltak neki, hogy ne menjen, mert az orvos megbetegedett, helyettes nincs. Maradjon tovább gipszben amíg meggyógyul az orvos, annak minden jelenlegi és jövőbeni következményével.
  A nép meg a csülkös bablevessel van elfoglalva. Nem mindegy, hogy mennyiért etetjük? Bárcsak ez lenne a legnagyobb tétel abban, amit rájuk költünk!

   
 14. Névtelen szerint:

  Terelésnek is kiváló a Somlói galuska. Megint bejött az unalmas kis piti trükk, hogyha szorul a kapca /egy kicsit/ akkor dobjunk valami gumicsontot, hogy azt rágják, ne azzal foglalkozzanak ami tényleg kínos /legalább egy kicsit/.
  Inkább vitatkozzanak a menzák s menzák közötti különbségen, fulladjanak az étkeztetés bugyraiba – mint a túlóráztatással, a Munka törvénykönyvével, a pénz szórással az év végén, a várba költözéssel, a ki nem osztott tűzifával, a szétmálló egészségüggyel, a kínosan lebutított, de túlterhelő oktatással, stb.
  Mindenki mindennap tud hozni egy példát, hogy milyen keservesen élhetetlenné hellyé tették ezt az országot. Nekem a mai példám: egy ismerősömnek egy balesetben eltört mind a két karja. Letelt a hat hét gipszben, ma kellett volna kontrollra mennie, röntgen, helyzet megállapítása, gipsz levétele, vagy könnyítése. Telefonáltak neki, hogy ne menjen, mert az orvos megbetegedett, helyettes nincs. Maradjon tovább gipszben amíg meggyógyul az orvos, annak minden jelenlegi és jövőbeni következményével.
  A nép meg a csülkös bablevessel van elfoglalva. Nem mindegy, hogy mennyiért etetjük? Bárcsak ez lenne a legnagyobb tétel abban, amit rájuk költünk!

   
 15. kewcheg szerint:

  Én egyébként azon csodálkozom,hogy fizetnek az ebédért.Nehogy már egy miniszterelnöki hivatal párszáz alkalmazottja ne tudjon ingyen enni,ehhez képest ez a jelképes összeg megjelölése még rokonszenves is.Szerintem Áder úr hivatalában sem fizetnek,vagy csak jelképes összeget.Úgy hallom a parlamentben is jelképes összegért vannak kagylovas szendvicsek.Nehogy már az ország krémje,vezetői,tisztségviselői pénzért egyenek,ne legyünk már ilyen kicsinyesek….

   
 16. Bkkzol szerint:

  Különben kinek mennyi köze van ahhoz , hogy mennyiért ajánlják ki az ételeiket? Ha ingyen adnák ,mert reklámnak veszik, hogy beszállítók a parlamentbe, miniszterelnökségbe akkor mi van?
  Siralmas, hogy mibe hajlandóak kapaszkodni kínjukba egyesek.

   
 17. Ellenzéki Tüntető szerint:

  Ha drágán eszik, azabaaaj (urizálnak!)
  ha olcsón eszik azabaaaj (megjátsszák magukat!)
  ha noname kaját eszik azabaaaj (muhaha pörköltszaftos szotyizó cigány)
  ha gundelt eszik azabaaaj (eladta a gundel a lelkét)

  ennyit ért ma az ellenzék, ennyit értenek ma a fideszellenesek, ehhez tudnak hozzászólni, ebbe tudnak belekötni. Ez itt kérem a nagybetűs POLITIZÁLÁS maga. Röhögnék, ha nem lenne ennyire szánalmas.

   
 18. abcd1234 szerint:

  A Fidesz trolloknak mondanám, hogy ha ugyan az a szolgáltató és ugyanannyiért adná a menüt a Tisztelt háznak, mint aki és amennyiért a munkahelyeken úgy általában, nos akkor nem volna ez hír.
  Viszont amíg a nép éhezik, moslékot eszik vagyonért, addig igenis bassza az ember agyát, hogy egy-két ember miért élvez kivételes lehetőséget másra és azzal miért kérkedik gúnyosan?

   
 19. chrisred szerint:

  @Bkkzol: Ha egy köztisztviselőt már azért kirúghatnak, ha egy csokit vagy egy virágot elfogad az ügyféltől, akkor az államigazgatás csúcsszerveinek se jár olyan áron aluli szolgáltatás, amihez az átlagember nem juthat hozzá.

   
 20. MammyPress Média szerint:

  @Bkkzol: Talán olvasd el, mit ír eről az ÁFA törvény… hogy csak egyet említsek.

   
 21. Attilajukkaja szerint:

  @maxval balcán bircaman:
  “A kapcsolati tőke sokszor többet ér, mint a gyors pénzügyi haszon.”
  Így van, ezt végre jól látod. Valószínűleg zsíros állami catering-szolgáltatásokat fognak elnyerni a jövőben “tisztességes” közbeszerzési pályázatokon.

   
 22. Attilajukkaja szerint:

  @Ellenzéki Tüntető:
  “Ha drágán eszik, azabaaaj (urizálnak!)
  ha olcsón eszik azabaaaj (megjátsszák magukat!)”
  Számodra nem létezik egy arany középút? Amúgy nem szimplán olcsón eszik Orbán és többi képviselő, hanem Gundel menüt szemtelenül alulárazva CSAK nekik, akik nem igazán szorulnak rá. Ez irritál még sok Fidesz szavazót is.

   
 23. @Ellenzéki Tüntető:

  Lásd divat.

  Ha a fideszesnek drága a ruhája, az a baj.
  Ha konfekciót visel, akkor meg az.

   
 24. @Ellenzéki Tüntető:

  Lásd divat.

  Ha a fideszesnek drága a ruhája, az a baj.
  Ha konfekciót visel, akkor meg az.

   
 25. @Attilajukkaja:

  Nyugaton is alapvető a kapcsolati hálóépítés. Lehet persze ezt korrupciónak nevezni, ha akarod, de akkor nyugaton is nevezd annak.

  Alapvetően ez a NORMÁLIS: te is az ismertet választot az ismeretlen helyett. Pl. ha szerelő kell, elsősorban olyat hívsz, akit ismersz már.

   
 26. @Attilajukkaja:

  Nyugaton is alapvető a kapcsolati hálóépítés. Lehet persze ezt korrupciónak nevezni, ha akarod, de akkor nyugaton is nevezd annak.

  Alapvetően ez a NORMÁLIS: te is az ismertet választot az ismeretlen helyett. Pl. ha szerelő kell, elsősorban olyat hívsz, akit ismersz már.

   
 27. Attilajukkaja szerint:

  @maxval balcán bircaman:
  “Lehet persze ezt korrupciónak nevezni, ha akarod, de akkor nyugaton is nevezd annak”
  A hálózatépítés egy dolog, a korrupció pedig valami teljesen más. Ne keverd a kettőt se Keleten, se Nyugaton!

   
 28. Minden ballib bérretteg szerint:

  Azért sokat lehet tanulni a ballibektől.

  Pl megtanultam, hogy aki az MSZP-nek vagy DK-nak szállít, vagy dolgozik nekik, azt bojkottálni lehet, és kell is, mindenkinek akinek számít.

  Nehogymár azt gondolja ez a szarfaszú 10% körül vegetáló Gyurcsnyista csürhe, hogy csak nekik szabad !

   
 29. Minden ballib bérretteg szerint:

  Azért sokat lehet tanulni a ballibektől.

  Pl megtanultam, hogy aki az MSZP-nek vagy DK-nak szállít, vagy dolgozik nekik, azt bojkottálni lehet, és kell is, mindenkinek akinek számít.

  Nehogymár azt gondolja ez a szarfaszú 10% körül vegetáló Gyurcsnyista csürhe, hogy csak nekik szabad !

   
 30. Minden ballib bérretteg szerint:

  Azért sokat lehet tanulni a ballibektől.

  Pl megtanultam, hogy aki az MSZP-nek vagy DK-nak szállít, vagy dolgozik nekik, azt bojkottálni lehet, és kell is, mindenkinek akinek számít.

  Nehogymár azt gondolja ez a szarfaszú 10% körül vegetáló Gyurcsnyista csürhe, hogy csak nekik szabad !

   
 31. Minden ballib bérretteg szerint:

  Azért sokat lehet tanulni a ballibektől.

  Pl megtanultam, hogy aki az MSZP-nek vagy DK-nak szállít, vagy dolgozik nekik, azt bojkottálni lehet, és kell is, mindenkinek akinek számít.

  Nehogymár azt gondolja ez a szarfaszú 10% körül vegetáló Gyurcsnyista csürhe, hogy csak nekik szabad !

   
 32. Minden ballib bérretteg szerint:

  Azért sokat lehet tanulni a ballibektől.

  Pl megtanultam, hogy aki az MSZP-nek vagy DK-nak szállít, vagy dolgozik nekik, azt bojkottálni lehet, és kell is, mindenkinek akinek számít.

  Nehogymár azt gondolja ez a szarfaszú 10% körül vegetáló Gyurcsnyista csürhe, hogy csak nekik szabad !

   
 33. konrada szerint:

  “akkor miért nem kötelező az intézményi élelmezésvezetőknek beiratkozni hozzájuk pár hetes gyakorlatra, hogy meglessék: hogy kell ezt csinálni?!? “

  Egyetértünk. Valóban sok az olyan élelmezésvezető, akire a “gondos gazda” jelző nem érvényes. Nem figyel oda főzés minőségére – tán nem is ért hozzá – és sokkal jobban foglalkoztatja az, hogyan lehet minél többet hazavinni a normából akár termékként, akár szállítóval lepacsizva a számlázottnál gyengébb minőségű termék árkülönbségét hazavinni.

  Mert egyébként akad azért olyan élelmezési vezető is, aki a normából ehető, ízletest is ki tud hozni. …

  (Nézz utána guglin, mi az élelmezési norma: abból kell kihozni a jónak is, meg a rossznak is az ebédet. Azt azért tudni kell: a nagybani, hosszú távú szerződéseknél az árak nagyon nem azonosak azzal, amit random napi vásárlással a Sparban elköltsz egy vacsorára.)

   
 34. Minden ballib bérretteg szerint:

  @nemecsekerno_007:

  Azóta kiderült hogy az ellenzék a parlamenti menüt még ettől is olcsóbban eszi, és ételhordókban is hordják el néha.

  Az egész ügy egy populista uszítás.
  De azért érdemes megjegyezni az érveiket, és a támadás indokait. Érdemes mert Ludas Matyi háromszor adja vissza !

   
 35. Minden ballib bérretteg szerint:

  @nemecsekerno_007:

  Azóta kiderült hogy az ellenzék a parlamenti menüt még ettől is olcsóbban eszi, és ételhordókban is hordják el néha.

  Az egész ügy egy populista uszítás.
  De azért érdemes megjegyezni az érveiket, és a támadás indokait. Érdemes mert Ludas Matyi háromszor adja vissza !

   
 36. Minden ballib bérretteg szerint:

  @nemecsekerno_007:

  Azóta kiderült hogy az ellenzék a parlamenti menüt még ettől is olcsóbban eszi, és ételhordókban is hordják el néha.

  Az egész ügy egy populista uszítás.
  De azért érdemes megjegyezni az érveiket, és a támadás indokait. Érdemes mert Ludas Matyi háromszor adja vissza !

   
 37. Minden ballib bérretteg szerint:

  @nemecsekerno_007:

  Azóta kiderült hogy az ellenzék a parlamenti menüt még ettől is olcsóbban eszi, és ételhordókban is hordják el néha.

  Az egész ügy egy populista uszítás.
  De azért érdemes megjegyezni az érveiket, és a támadás indokait. Érdemes mert Ludas Matyi háromszor adja vissza !

   
 38. Minden ballib bérretteg szerint:

  @nemecsekerno_007:

  Azóta kiderült hogy az ellenzék a parlamenti menüt még ettől is olcsóbban eszi, és ételhordókban is hordják el néha.

  Az egész ügy egy populista uszítás.
  De azért érdemes megjegyezni az érveiket, és a támadás indokait. Érdemes mert Ludas Matyi háromszor adja vissza !

   
 39. konrada szerint:

  @Attilajukkaja:
  Na ja. Csak azok pont olyan irigy prolik mint te, így amikor szavaznak, csak azt nézik, mivel járnak jobban, nem pedig azt, hogy neked vagy az ellenzéki vezetőknek mi lenne jó!

  ;))
  ;-P

   
 40. Attilajukkaja szerint:

  @konrada:
  “azok pont olyan irigy prolik mint te”
  :o))))
  Az biztos! A baj, hogy ez NEKIK sem jó. :o)

  @maxval balcán bircaman:
  “A 2 ugyanaz, más néven.”
  Legfeljebb a TE köreidben! A hálózatépítés az ismertségről, együttműködésről szól, nincs benne semmi tisztességtelen. A korrupció pedig mindenhol korrupció, és erkölcstelen. Sajnálom – de nem csodálkozom azon, – hogy nálad ez a kettő egybeesik.

   
 41. konrada szerint:

  @Attilajukkaja:
  Na ja! De az irigy emberekről meg azt is kell tudni, hogy ha tehet róla, akkor tesz is arról hogy neki jobb legyen, de legalábbis a másiknak se legyen jobb, mint neki!
  😉

   
 42. Attilajukkaja szerint:

  @konrada:
  Nyilván én is, az irigy, ilyen módon akarok rosszat a szegény éhező politikusainknak. :o)))

   
 43. konrada szerint:

  @Attilajukkaja:
  Akkor megfejtettük közösen!;))

  (Ők meg röhögnek a markukba, mert addig se arról folyik nagy baszó, hogy különbíróság, EU ügyészség, rabszolgatörvény, vagy hogy hogyan lehet nekifutásból az ajtóról lepattanni, vagy kézenfogva menetelni a holokauszttúlélőnek a cipőbe köpködő nyilassal…;)

   
 44. halaloszto szerint:

  @maxval balcán bircaman: diktatúrákban.

   
 45. @halaloszto:

  Nyugaton ezek szerint diktatúra van…

   
 46. @halaloszto:

  Nyugaton ezek szerint diktatúra van…

   
 47. Attilajukkaja szerint:

  @konrada:
  “Ők meg röhögnek a markukba, mert addig se arról folyik nagy baszó, hogy különbíróság, EU ügyészség, rabszolgatörvény, vagy hogy hogyan lehet nekifutásból az ajtóról lepattanni, vagy kézenfogva menetelni a holokauszttúlélőnek a cipőbe köpködő nyilassal.”
  Szerintem ez mostanság pont nem áll meg. Szó van itt mindenről, mert a kormány arroganciája, megalomániája, nepotizmusa, korruptsága, álszenteskedése sok formában jelenik meg. Ez a Gundel menü is beleillik a sorba.

   
 48. konrada szerint:

  @Attilajukkaja:
  Oks!
  Igazad van! Akkor hogy hasonlóan fajsúlyos dologgal folytassuk:
  Beszéljünk a hüvelykgombáról…

   
 49. MammyPress Média szerint:

  @maxval balcán bircaman:
  Néha lehet, hogy ciki, ha kissé(?) slamposan jelenik meg, pláne nemzetközi porondon – de egy jó miniszterelnök esetében kit érdekelne, hogy öltözik?
  Ha a 750e Ft-os megtakarításából vesz egy 1millió feletti öltönyt, az baj… mert mást a NAV ezért ízekre szed. Ha ajándékba kapta – akár csak azért, mert reklám, vagy akár országérdek: ne legyen már ciki – az is baj, mert ezt is törvények szabályozzák.

  Nem a ruhával, nem a menzával van baj, hanem azzal, hogy lassan MINDEN megmozdulással, döntéssel azt üzeni(k): ők mindent megtehetnek, ők törvények felett állnak! Miközben az ország egyik részét ostoba törvényekkel bénítják, a többieket azok tetszőleges értelmezésével. Ez nálam kicsit meghaladja az illiberális fogalmát is, és akkor még arról nem beszéltem, hogy ha valami(valaki) nem tetszik nekik, akkor hoznak ellene egy törvényt, akár tegnaptól is…

   
 50. Attilajukkaja szerint:

  @konrada:
  “Beszéljünk a hüvelykgombáról..”
  Olyan is van? :o)))

   
 51. N. Barbie szerint:

  Az a baj, kedves fideszhivok, hogy az utobbi evekben annyira hozza lettetek szoktatva az urizalashoz, annyira hozza lettetek szoktatva ahhoz, hogy meg az eppen rajtakapott urizalo fideszes politikus van felhaborodva, suru bocsanatkeresek es lemondasok helyett, mikor kibukik az ujabb ugy (helikopterezes, uri vadaszatok, Louis Vuitton-ozas, hogy csak parat emlitsek), hogy mar fel sem tunik, mikor egy ujabb pelda kerul elo, annyira magasra tolta a fideszpropaganda az ingerkuszobotoket, annyira elfogadtatta veletek a propaganda azt, hogy az urizalas, a rongyrazas, a kihaennemezes az valojaban nem is felhaborito, az tulajdonkeppen jar is a kegyelmes uraknak.

  Igy ezen Gundel ugy kapcsan se ertitek a lenyeget. Nem az a baj, hogy kedvezmenyes menzat kap a maffiavezer es par kivetelezett, van mashol is. Az sem baj, hogy forditva tartja a kest, ez csak azt jelzi, mekkora taho paraszt a magat zseninek kepzelo szektavezeretek.
  A baj az, hogy magukat ezek a nimandok mar annyira felsobbrendunek erzik, hogy nekik mashonnan nem is jo a menza, mint MO egyik legpatinasabb ettermebol. Es raadasul azt is pofatlanul alacsony aron elintezve maguknak.

  Lattam fidesz hivo ismeroseim FB-jan, hogy most azon porognek, hogy ezek a szarszemetellenzekiek mereszeltek lehuzni a Gundel ertekeleset 3 csillagra es hogy kepzelik, hogy egy ilyen nagy hiru ettermet lehuznak, csak azert mert utaljak orbant.
  Nem kedveseim, most nincs helye mentegetesnek.
  Biztos vagyok benne, hogy a Gundel nincs raszorulva arra, hogy egy feldiktatura orszag feldiktatoranak apropenzert, nyilvanvaloan rafizetessel adjon etelt. Ha megis dorgolozik hozzajuk, akkor viselje a kovetkezmenyet is.
  Politikusi oldalrol szinten vedhetetlen. Olyan nincs, egy normalis ertekrendu orszagban, hogy a kormanyzo elit maganak luxusetterem minosegu kajat intez ultrakedvezmenyes aron. Meg ha a parlament menzajat vettek volna at, tehat legalabb minden part kepviselojenek jarna ez a privilegium, az se tetszene, de legalabb nem vetulne a kormanypartra a sajat magaval kivetelezes belyege. De nem, csak a ME hivatal kivetelezettseinek jar.
  Es akkor johetnek olyan demagog, de attol meg fajoan igaz osszehasonlitasokkal, hogy a kormanyparti uraknak luxuskaja van fillerekert, a korhazba meg egy szelet kenyer egy szelet parizsival a “menu”.

   
 52. Attilajukkaja szerint:

  @N. Barbie:
  Egyetértek! Arra is kíváncsi lennék, hogy a Gundelnek is minimalizálnia kell-e a só és a cukor mennyiségét az ételekben, mint az iskolai menzákon. És a várban is tilos kitenni az asztalokra sótartót? A kormánytagok egészsége mennyire fontos Káslernek? :o)))

   
 53. Ellenzéki Tüntető szerint:

  @N. Barbie: “hogy nekik mashonnan nem is jo a menza, mint MO egyik legpatinasabb ettermebol”

  lol ha meg a sarki kínaiból kajálnának, azon hörögnél hogy “jaj de álszentek”, meg menne az “igénytelen szotyizós cigány, hát milyen minelnök ez” duma.

  Komolyan bazdmeg, annyira specifikus viselkedése kellene hogy legyen a zorbánviktornak, hogy neked megfeleljen, hogy az nevetséges. És fölösleges is, mert ha pont az étkezésében te nem találnál kivetnivalót, akkor a szomszéd ballib meg belekötne úgyis.

  “De nem, csak a ME hivatal kivetelezettseinek jar.”

  Nem, nem csak nekik, hanem pl. minden parlamenti képviselőnek is, vagy amúgy minden melósnak, ahol üzemi menza van.

  Az meg hogy olyan árakkal hasonlítasz össze egy üzemi menzát, ahol a tulaj nem tudhatja hogy aznap harmincan fognak ott enni vagy százhuszan, az meg no comment.

   
 54. ételizésítő szerint:

  Szerintem beledarálták a helyesírási szabályzatot meg a magyar nyelvtan tankönyvet, hozzád ezért nem jutott el más emészthető formában egyik sem.

   
 55. Attilajukkaja szerint:

  @Ellenzéki Tüntető:
  “ha meg a sarki kínaiból kajálnának, azon hörögnél hogy “jaj de álszentek”, meg menne az “igénytelen szotyizós cigány”
  Tényleg nincs semmi Magyarországon a Gundel és a kínai gyorsbüfé között?

   
 56. Attilajukkaja szerint:

  @Ellenzéki Tüntető:
  “a tulaj nem tudhatja hogy aznap harmincan fognak ott enni vagy százhuszan, az meg no comment.”
  Úgy tudom a Gundelben évekre előre kell asztalt foglalni, hogy bejussál! No comment.

   
 57. Sárfehér szerint:

  Nem értem a problémát. Takler Ferencnek van pl. húszezer forintos csúcsbora, és árul kannás bort is a mindennapokra. Azaz teljes a termékskálája. Miért baj az, hogy egy cég üzemeltet egy csúcséttermet, és mellette menzát (menzákat?) is – azaz szintén teljes termékkínálatot tart fenn.

  Amúgy csak a menüt emlegettük. Ugyanezen a menzán van-e a la carte kínálat is? Biztos van, az vajon mennyibe kerül? Valószínűleg a menü és az a la carte kínálat együtt már nyereséges az üzemeltető cégnek. A mi munkahelyi menzánkon is pont ez a helyzet.

  Vajon a miniszterelnöki hivatal menzáján csak a miniszterelnök ebédel, vagy a takarítónők, karbantartók, bérszámfejtők, stb. Mondjátok, egy menzán, ahol a takarítónők is ebédelnek, mennyibe kellene kerülnie a menünek?

   
 58. N. Barbie szerint:

  @Ellenzéki Tüntető: Milyen jo, hogy te igy tudod az izzadtsagszagu gazdimentegetes kozben, hogy HA valami mas lenne, akkor en mit csinalNEK. Nem oreg, gozod nincs rola. Csak ertelmeset nem birtal irni, igy maradt ez a szalmabab ervelesi hiba. Ennyit tudsz.
  mellesleg szamtalanszor jelent mar meg, hogy eppen valahol eszik viki, lett belole barmi? Nem. Igy mar meg is dolt a feltetelezesed.

  Nem kell specifikus viselkedes, ez is csak egy mentegetozesed. tudod mi kell? Hogy fejezzek be az urizalast. Ja, meg a nagyuzemi lopast, amibol megtehetik.

  A tobbi meg szimpla hazudozas. A Gundel menza NEM jar minden kepviselonek. Mint irtam, van menza a Parlamentben, de kozel sem ilyen minosegben es ahhoz merten nem ilyen arban.
  Ahogy a melosnak sincs Gundel minosegu menza fillerekert, ujabb kamu.

  Az arosszehasonlitos nyafogasod meg csak bizonyitja a gazdasagi analfabetizmusod.
  Ha, mint irtad, van egy menza, ahol nem tudjak hanyan fognak ott enni aznap, akkor az arkepzesuk racionalisan magas kell hogy legyen, hogy mindenkepp megerje aznap nyitva lenni. Nem pedig brutal alacsony, kvazi beszerzesi ar alatti, mint viktor Gundel menzajan.

   
 59. ételizésítő szerint:

  @Attilajukkaja:
  Nincs. A Ligetben szorosan egymás mellé vannak építve. Ha megbotlasz a Gundel küszöbében, a kínaiba esel be.

  Én mondjuk ettem a Gundelben, akkor még nem kellett évekre előre asztalt foglalni (90-es évek vége, 2000-esek eleje), nem voltam elájulva tőle, pedig akkor még nem fél fogra elég adagokat hoztak, bár olcsó akkor sem volt a hazai árszinthez képest.

   
 60. ételizésítő szerint:

  @Sárfehér:
  “a takarítónők, karbantartók, bérszámfejtők, stb.”
  Nyilván.
  Sőt, ha nincs hely, Orbán udvariasan odakéredzkedik a takarítónők asztalához, hogy megengednék-e…

  Te tényleg ennyire hülye vagy, Fidesz-troll?

   
 61. Sárfehér szerint:

  @ételizésítő: Nézz utána.

   
 62. Attilajukkaja szerint:

  @Sárfehér:
  “Miért baj az, hogy egy cég üzemeltet egy csúcséttermet, és mellette menzát (menzákat?) is – azaz szintén teljes termékkínálatot tart fenn.”
  Ha több helyen is ilyen áron üzemeltet menzát, akkor nincs gond.

  “Ugyanezen a menzán van-e a la carte kínálat is? Biztos van, az vajon mennyibe kerül?”
  Persze, hogy van. Lásd:
  m.blog.hu/ma/magyarugyved/image/gundelorba_n.jpg

  “Valószínűleg a menü és az a la carte kínálat együtt már nyereséges az üzemeltető cégnek.”
  Kétlem, hogy nyereséges lenne, de nem annyira vesztességes, mint a menü.

  “Vajon a miniszterelnöki hivatal menzáján csak a miniszterelnök ebédel, vagy a takarítónők, karbantartók, bérszámfejtők, stb.”
  Nyilván nem csak a király ebédel ott, hanem az egész slepp, de nem valószínű, hogy a takarítókat is beengedik.

  “Mondjátok, egy menzán, ahol a takarítónők is ebédelnek, mennyibe kellene kerülnie a menünek?”
  Ahol én dolgozom, ott nagyon kevés takarítónő ebédel, mert ők nagyon korán jönnek és korán is mennek, de a menü így is többe kerül, mint 850 Ft. Nem sokkal, de többe. És nem egy Gundel minőség, bár nem tudom, ez mit jelent, mert nem ismerem, … csak sejtem, hogy nem egy fél liternyi mirelit zöldségből készült, tésztával teletömött levessel próbálják belaktatni az embert. :o)

   
 63. Attilajukkaja szerint:

  @ételizésítő:
  “A Ligetben szorosan egymás mellé vannak építve. Ha megbotlasz a Gundel küszöbében, a kínaiba esel be.”
  :o))))

  “Én mondjuk ettem a Gundelben, akkor még nem kellett évekre előre asztalt foglalni (90-es évek vége, 2000-esek eleje), nem voltam elájulva tőle”
  Hasonló tapasztalataim voltak. Én is inkább a hely hírnevétől voltam elájulva, de a kaják sem voltak rosszak. :o)

  “pedig akkor még nem fél fogra elég adagokat hoztak, bár olcsó akkor sem volt a hazai árszinthez képest.”
  Akkor még elég drága volt, ma már nem tartozik a DRÁGA helyek közé. De van, akinek a patinája mindent megér. Ráadásul Zsidai Zoltán Roy, aki korábban üzleti kapcsolatban állt a Gundel mostani vezető séfjével, most nagyon nagy haverja Orbán Ráhelnek. Ami bizonyos körökben tovább növeli az étterem “patináját”.

   
 64. ételizésítő szerint:

  @Sárfehér:
  Annak, hogy mennyire hülye vagy?
  Nem kell, látszik a beírásodból. Meg az is, hogy Fidesz-troll vagy.

   
 65. Attilajukkaja szerint:

  Most olvastam egy linket, amiből kiderül, hogy a Parlamentben még olcsóbban étkezhetnek a képviselők.
  http://www.facebook.com/szaboszabolcs.egyutt/photos/a.461108773985676/2019725524790652/?type=3&theater
  Vagyis ha egy DK-s vagy Jobbikos is ehet ilyen olcsón, akkor MINDEN a legnagyobb rendben van! Akkor ez a NORMÁLIS. :o))))

   
 66. Frady Endre szerint:

  Nép, várom, e témát und el,
  Mennyiért etet a Gundel!
  😉

   
 67. Attilajukkaja szerint:

  @Frady Endre:
  :o)))
  Elunnánk, ha tehetnénk. (Erre írjál rímet! Ha lehet, az előző vers folytatásaként.)

   
 68. Sárfehér szerint:

  @Attilajukkaja:
  Igen, nálunk is egy kicsit drágább a menza, nyilván ez egy olcsó menza, kétség kívül. De ezek a kérdések, amit először tisztázni kell, utána lehet vitatkozni a továbbiakról.

  Van még ezer másik: Ott főznek-e, vagy hozzák az ételt? Ha ott főznek, benne van-e a bérleti díjban a konyhaeszközök bérlete, benne van-e a rezsi (gáz, villany), takarítás, stb. Adnak-e reggelit, vacsorát? Ugyanők üzemeltetik-e a büfét, és annak milyenek az árai?

  Nyilván ezt itt a hozzászólásokban nem tudjuk tisztázni.

  Azzal egyetértek, hogy önmagában a menza árai valószínűleg nem tartalmaznak nyereséget.

  Csak egy megjegyzés: a mikrózott mirelit zöldség nem jó kaja, kétségkívül egyszerű és gyors, de egyáltalán nem olcsó.

   
 69. ételizésítő szerint:

  @Attilajukkaja:
  Mondjuk:
  Vagy mi is ott ehetnénk.
  (Ennyiért.)

   
 70. na__most__akkor szerint:

  KülöNbözet…

  Nem külöMbözet!

  Nem baj, nem baj. Más meg nem ír ékezetet. A Nemzeti Helyesírás Rendszere (NHR) majd a nemzeti kocsmák után jön.

   
 71. ételizésítő szerint:

  @Sárfehér:
  Nálatok is a Gundel főz, és adja ennyiért?

   
 72. Sárfehér szerint:

  @ételizésítő: Mi az, hogy a Gundel főz? Van a Gundel alkalmazásában egy sztárséf, aki elegáns ételeket főz egy elegáns étteremben, ennek van egy ára. Az ár nagy részét a kiszolgálás és az étterem elegáns volta teszi ki, nem az étel önköltsége. Van a cég alkalmazásában egy másik szakács, aki menzakaját főz egy önkiszolgáló menza számára, ennek tök más ára van. Mi köze van a kettőnek egymáshoz?

  Azt persze elismerem, hogy ez egy olcsó menza. Én is szeretném, ha a munkahelyemnek lenne olyan tárgyalási pozíciója a menzaszolgáltatókkal, mint a Miniszterelnöki Hivatalnak, de nincs.

   
 73. Attilajukkaja szerint:

  @Sárfehér:
  “De ezek a kérdések, amit először tisztázni kell”
  Pontosan mik is ezek a kérdések?

  “Van még ezer másik: Ott főznek-e” stb.
  Ezekre sajnos én sem tudom a választ, de csodálkoznék, ha adnának reggelit. Legfeljebb a büfé üzemeltetését tudom elképzelni.

  “Nyilván ezt itt a hozzászólásokban nem tudjuk tisztázni.”
  Egyetértek. :o)

  “a mikrózott mirelit zöldség nem jó kaja, kétségkívül egyszerű és gyors, de egyáltalán nem olcsó.”
  Tényleg nem? Akkor csak az időt spórolja meg a konyhásoknak, ahol szintén munkaerőhiány van? De ha nem lenne munkaerőhiány, talán akkor is jobban megérné a mirelit zöldség, mint még egy konyhai kisegítő alkalmazása? Nem tudom, csak hangosan gondolkodom.

  @ételizésítő:
  “Vagy mi is ott ehetnénk.
  (Ennyiért.)”
  A mi menzánkra bárki bejöhet az utcáról. Szimpatikus lenne, ha én is beugorhatnék a kolostorba.
  Ja, mert hogy Orbán ma azt találta nyilatkozni, hogy ő tulajdonképen a világ egyik leggyönyörűbb helyéről költözött be egy kolostorba.
  Egyem a deááááága szívét! :o))))

   
 74. ételizésítő szerint:

  @Sárfehér:
  Persze, nyilván az 1gecigánynak nem a sztárséf főz, hanem külön a Mariska néni.
  Másrészt hol üzemeltet még menzát a Gundel?
  Sorold, te agyatlan Fidesz-troll!

   
 75. ételizésítő szerint:

  @Attilajukkaja:
  Ja, csak a rím kedvéért volt.

  Egyébként beköltözhetne már a temetőbe is, néha meg is látogatnám.

   
 76. MammyPress Média szerint:

  @Attilajukkaja: …ha néha mi is ehetnénk!

  De asztalunkra nem terem
  Soros-pénzből semmi sem:
  S nyolc-tíz órát robotolva
  csak a csekked lesz letudva!

  Bánja kutya, mulassanak!
  De élni másokat hagyjanak!
  Szolgálni az országot,
  s nem az Orbán-családot!

  De ki ellent mond, mint áruló:
  Nem jár neki semmi jó!
  Szabad szóért regula,
  Munkájáért pirula!

  Rád omolhat Horthy-kórház
  Lehet fagyhalálod utca, vagy ház
  Szülhetsz egyre gyereket bár…
  Egyszer csak eljön a végső határ!

  S ledől majd a királyi vár…

   
 77. torró szerint:

  Tényleg meghülyült mindenki? Ez a legbárgyúbb vita a tehetetlen ellenzék részéről! Egyszerűen nem értem azokat akik belemennek egy ilyen hülyeségbe úgy, hogy halvány lila fingjuk sincs egy vendéglátó egység működéséről. Ez tisztán látszik a kommentekből. Mondhatnám most , hogy tegye fel a kezét akinek volt már étterme. Nekem volt 84–n nyitottam és 26 évig csináltam! Ez amit itt összehordotok szart se ér! A tudatlanok háborúja! Fogalmatok sincs dolgokról! Beszarok! A NAV-k öcsém semmi köze az kalkulációhoz. Hogy hol szerzem be az alap anyagot és milyen áron. Hogy kivel milyen szerződést kötök senkinek semmi köze hozzá! És nem szabhatja meg senki! Se a kormány, se egy töketlen ellenzék! Ez már nem politizálás hanem pitiáner megélhetési majmok gyülekezete. Nyolc éve képtelenek egy komoly ellenzéki tábort összehozni! Akkor hogyan kormányoznának!? Minden normális politikusuk már otthagyta őket! Hú a francba. És itt a példa a kommentelők belemennek egy ilyen kisstílű vitába, amihez lövésük sincs!
  @abcd1234:
  Milyen nép éhezik te szerencsétlen?Van igen olyan ember aki vagy a saját tehetetlensége miatt vagy máséból nem dolgozik. De ilyen a világon mindenütt van, és volt a Kádár idejében is! Moslékot! Lehet hogy van olyan vendéglátó hely vagy közétkeztetési konyha ahol a szakács nem áll a helyzet magaslatán. És ezért az Orbán a felelős? Ezt komolyan így gondolod? A kommunizmusnak vége!!! Verseny szféra van! Ébresztő!!
  Megsúgom neked még Kádár idején se nagyon piszkáltak az árképzés miatt!
  Talán a Gundelnek kéne az egész ország étkeztetését megoldani? Ne már! Amúgy ha a parlementi menüt is még éthordóban is elviszi Fecó is, akkor nem lehet olyan rossz az sem!

   
 78. torró szerint:

  Megmondom miről kéne beszélni!
  civilhetes.net/john-christensen-magyarorszagot-kiraboltak-itt-vannak-a-tenyek?fbclid=IwAR2ktS7ZFP3nN-jQKHceNrXAtX3ivAW2flbCYpuE7Mdi0yvEIyxUqJPBRIA
  1./Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki
  a világ különböző adóparadicsomaiba.
  Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48, 000, 000, 000, 000, azaz 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon). (John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója. Közgazdász, korábban offshore bankár volt.)
  Sajnos hazánk ezzel az eredménnyel a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között. Sokkal korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja.
  Ez téma! Erről miért nem lamentál az ellenzék? Pedig ez nem 800 forintos téma!!

   
 79. Attilajukkaja szerint:

  @MammyPress Média:
  “…ha néha mi is ehetnénk!”
  Nagyon jóóóóóó! :o)))

  @ételizésítő:
  “Ja, csak a rím kedvéért volt.”
  Próbálkozz meg te is a versírással! Jó móka.

   
 80. MammyPress Média szerint:

  @torró: Mert
  1. Nem ért hozzá
  2. Nem érdeke
  3. Akikhez szól, azok zöme nem fogná fel

  Az ellenzékkel pont úgy szívunk, mint a kormánnyal… Az egyik végtelenül béna, kapkodva küzd a hatalomért, hogy tömje zsebét – a másik végtelenül rafináltam megtömte a zsebét, hogy most mindent megvehessen a hatalomért!
  És nekünk ebből a két közegből kéne választani…

  Mivel alapvetően igyekszem én fenntartani magamat és a családomat, függetlenül attól, hogy fent ki marakszik a koncért – én az előbbit választanám. Mert ő leszarja a létemet is, mellette akár élhetek is.
  A másiknak útjában vagyok, mert ragaszkodom a véleményemhez és az önrendelkezésemhez – és innentől kezdve eltiporni való ellenség vagyok.

   
 81. N. Barbie szerint:

  @torró: Mert ki is irt arrol, hogy honnan szerzik be az arut? Ja, senki.
  A tema tudod ott veri ki a biztositekot sokaknal, hogy csak egy ujabb pelda a nagysagos fideszes urak urizalasara.
  Nem arrol van szo, hogy a Gundel nem nyithat menzat, de neked kicsit sem visszatetetszo, hogy pont a ME hivatalba kell megnyitnia az elso (es valoszinu egyetlen) ilyet?

  A tobbi rizsat ismerjuk, a szokasos suttogo fidesz propaganda, toketlen az ellenzek, nem kormanykepes, csak mi vagyunk azok, nehogy rajuk szavazz blablabla. Arra a kerdesre meg mindig siri csend less fidesznyikeknel, mikor rakerdezek, hogy ugyan mondjanak mar par peldat arra, hogy a szektajuk ugy konkretan mivel is volt jobb ellenzekben.
  Amugy milyen kenyelmes is ez a fideszes “gondolkodas”, ha nem fog ossze az ellenzek, akkor azert toketlen, ha osszefog akkor meg azert lehet oket szapulni.

  Az orszag kirablasarol: a 4+9. eve kormanyzo, abbol 9. eve ketharmaddal, fideszed hany eljarast is inditott a visszaszerzesre? Ja, egyet sem. Csak gyarapitjak a kimenekitett penz osszeget penztaros lorincen, vajna papan meg a hasonlokon keresztul. Az persze nem zavar.

   
 82. Attilajukkaja szerint:

  @torró:
  ” Hogy hol szerzem be az alap anyagot és milyen áron. Hogy kivel milyen szerződést kötök senkinek semmi köze hozzá! “
  Tetszik ez a megközelítés, amíg a menzákat is nem államosítja a kormány, ahogy sok minden mást.
  Annak idején az iskolák, a könyvkiadók, a trafikosok, a közértesek, az MTA stb. is így gondolkodtak, amíg Orbán rá nem tette a kezét a bizniszre.

  “Fogalmatok sincs dolgokról! Beszarok! “
  Szerintem a hasmenésig ragadtattad el magad. Nem kellene. Itt nem a menzák ügyviteléről van szó, hanem a kormány arroganciájáról és arról, mennyire szarja le azokat, akiknek a munkájából él, és akik nem nagyon ehetnek Gundel szintű ebédet ENNYIRE nyomott áron. Mert ha azt akarod mondani, hogy a Gundel menza egybeesik az iskolák só- és cukorcsökkentett menzájával, akkor kevesen gondolják majd hitelesnek a felháborodásodat.
  Szerintem a kormány tagjait sem illetné meg olcsóbb és jobb minőségű ebéd, mint amit ők képesek voltak biztosítani az átlagdolgozóknak, az iskolákban étkező gyermekeinknek. Itt leginkább a kormány kiváltságairól van szó, amit nem biztos, hogy megérdemelnek az adófizetők pénzéből. Ez a kiváltságos helyzet irritálja nem csak az ellenzéki érzelmű magyarokat (a népesség fele), hanem sok Fidesz szavazóét is.

   
 83. torró szerint:

  @MammyPress Média:
  Én is úgy éltem le az életem, hogy nem akartam tartozni senkihez. Láttam az életben sok mindent. A nagyapámék szokták mondani: “egyszer fent a kerék , egyszer lent!” A középen vagy csak kicsit érzékelsz belőle! Mérgelődök én is sokszor a kormány dolgain, hogy miért így és miért nem okosabban. De még mindig inkább ezek mint a tehetségtelenek. Én már éltem a Rákosi alatt, végig tribliztem a Kádár korszakot. Most is végig néztem ezt a kapzsiságot a “rendszerváltozás” nevű valamit. De ugyan azok jutottak vagyonokhoz akik átcsúsztak a Kádár korszakból. Úgyszólván kilopták az alvó emberek alól az országot. Ez a mit az Orbánék kivesznek, csak töredéke annak.

   
 84. MammyPress Média szerint:

  @Attilajukkaja: Én azt se bánnám, ha ingyen kapnák, csak tennék cserébe a dolgukat! Nem az értéke zavar, a tálalása!

  És bár tény, el tudnám fogadni, hogy szegény képviselőknek ne kelljen már az ország gondjain való töprengésük közepette a zsebükben apróért matatni – bennem azért felmerülne, hogy a műtőből kikerülő dokinak akkor miért kellene?!?

  S ha már itt tartunk…. 1990-ig ápolónőként dolgoztam. Nem tudom, most mi a helyzet, de akkor még évekig az volt a “módi”, hogy a fizetésünkből minden étkezés árát levonták. De a beosztásunk olyan siralmas volt (már akkor!), hogy kajálni szinte soha nem volt időnk… Mondjuk, néha gusztusunk se, bár akkoriban mintha jobb lett volna az ellátás… (a maihoz képest! De már akkor is ment az “ez nem hizlalda és nem is szanatórium” szlogen)
  Valami azt súgja: ez a rendszer azóta se lett jobb!

  Ezt főztük ki magunknak a rendszerváltással – oké! Kellett három évtized, hogy egyre többen belássák: ez elég nehezen emészthető… Csak közben valaki megkaparintotta a fakanalat, és aki közelít hozzá, azt fejbevágja! Eszi, nem eszi – nem kapunk mást…

   
 85. ételizésítő szerint:

  @Attilajukkaja:
  Frady Bandinak a nyomába sem léphetek, akkor meg minek? 🙂
  (Meg régen volt még egy Szulamit nickű csaj a régi Index fórumokon vagy 10-15 éve, az kente ezt mesterfokon, még Bandinál is jobban, mindenre versben válaszolt. Nem tudom, vele mi lett, néha hiányoznak a versbe szedett, mégis szellemes válaszai.)
  Amúgy nekem a vers kínlódás, maradok a prózánál.

  @MammyPress Média:
  Egyetértek.

   
 86. MammyPress Média szerint:

  @torró: Csak az utolsó mondattal nem értek egyet…

  Azok a fejünk alól lopták ki – most meg a talpunk alól! És a lebegés leckénél hiányoztam, néhány milliónyi honfitársammal együtt, így egyre többen, egyre gyorsabban süllyedünk! És ez nem azonos az élet hepehupáinak lejtmenetével, amivel nincs bajom, mert minden hepe után egy hupa jön…

   
 87. ételizésítő szerint:

  @torró:
  “Ez a mit az Orbánék kivesznek, csak töredéke annak.”
  Vagy vak vagy, vagy hülye.
  Orbánék a sokszorosát ellopták 4+9 év alatt, mint az összes többi kormány 1945-től mostanáig. De akár még Horthyt is idevehetném, mert ugyan minden rosszat el lehet róluk mondani, de lopni pl. pont nem loptak, mivel eleve vagyonos emberek voltak, már a kormányba kerülés előtt.

   
 88. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Mondhatjuk, hogy versenyt loptak… Tulajdonképp nekünk – itt a gép mögött – tökmindegy, melyikük zsebe dagad jobban!

  Amíg a többi párt leszarta, és legfeljebb látszatintézkedésekkel látta el a dolgát – egészségügy, oktatás, stb. – addig néha akadtak emberek, akik hivatástudatból működtették! Igyekeztek megtalálni a járható utakat. Igyekeztek felkutatni a lehetőségeket. Iskolák, óvódák, sportlétesítmények, de kórházak, rendelők is. Vagy akár könyvtárak, művházak…

  Ez a brancs mindenhova betelepítette a saját embereit, így ha kormányváltás lenne, akkor se tudna működni, mert mindenütt a párthűség volt a kritérium, nem a szakértelem! És egy esetleges kormánybukás után a bosszú lesz a motiváció…

  Csak nézzétek meg a NAV vezetők sorát… hogy mást ne mondjak!

   
 89. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Baszd meg, holnap elmegyek orvoshoz, nem vagyok-e skizofrén, és nem én írom-e ezeket is a te neved alatt, úgy, hogy nem is tudok róla.
  Bár mondjuk ha megtapogatom magam az alsó elágazásomnál, akkor az ápolónői múlt kizárt.

   
 90. torró szerint:

  @N. Barbie:
  Neked is van igazad! Én csak azt szerettem volna megvilágítani, hogy ez nagyon gyenge ellenzéki megközelítés. Ettől nagyobb dolgokat is lehetne találni. A kirablásról persze hogy nem akarnak beszélni, mert mindegyik érintett.
  @Attilajukkaja:
  Ezt én sem értem, hogy miért kellene mindent állami kézbe venni. Ha meg igen, akkor gondoskodni kéne a megfelelő színvonalról. Csak van egy kis baj ugye, ha csak a szakácsokat veszem alapul, mert minden valamire való szakács már kiment tőlünk. Itthon nem tudják őket megfizetni, igaz volt olyan eset, hogy az egyik volt kolléga panaszkodott, hogy képzeld jött egy figura a szakács állás hirdetésre, és 1 millát kért 1 hónapra, szállást teljes ellátást! Mondjuk a Balatonon max 2 hónap a szezon. És akkor egy iskolai menza milyen szakácsot tud megfizetni? Nézd! én azt mondom, ha jól vezetik az országot akkor egye fene! Az előjogokat nálunk mindig mindenki megkövetelte magának ha szarul teljesített akkor is! Az a helyzet, hogy mi megörököltünk bizonyos egyedeket a Kádár rendszerből, és mindegyik kapaszkodik a hatalomért,” mint kurva a sezlony szélébe! “És sajnos nálunk még csak durván 30 évre vagyunk a régi rendszereinktől. A nyugat meg már 250 éve demokráciát művel, (amit lehet hogy a hülyeségük miatt most fognak szétrúgni) Szóval van itt probléma bőven!

   
 91. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Oké, két napig röhögtem az Orbánnak címzett kérdések között talált “Fej vagy gyomor?!?” beszóláson… Köszi az utánpótlást! 😀

   
 92. Attilajukkaja szerint:

  @MammyPress Média:
  ” Én azt se bánnám, ha ingyen kapnák, csak tennék cserébe a dolgukat! “
  Úgy legyen!!!

  “el tudnám fogadni, hogy szegény képviselőknek ne kelljen már az ország gondjain való töprengésük közepette a zsebükben apróért matatni – bennem azért felmerülne, hogy a műtőből kikerülő dokinak akkor miért kellene?!?”
  A kérdés jogos!!!

  “1990-ig ápolónőként dolgoztam. Nem tudom, most mi a helyzet, de akkor még évekig az volt a “módi”, hogy a fizetésünkből minden étkezés árát levonták.”
  Ahogy minden dolgozónak. Igaz, nálunk nem automatikus, csak akkor, ha enni akarsz.

  “kajálni szinte soha nem volt időnk… Mondjuk, néha gusztusunk se”
  Hűha! Ez durva!

  “Valami azt súgja: ez a rendszer azóta se lett jobb!”
  Nem tudom, mi a helyzet ma az ápolóknál, csak azt, hogy Schilling Árpád most Bécsben bemutatja a Harag Napja c. darabját, ami a feketeruhás nővér (Mária) életéről szól. Nem mindenki feledkezett meg a nővérekről!!!!

  “Csak közben valaki megkaparintotta a fakanalat, és aki közelít hozzá, azt fejbevágja! Eszi, nem eszi – nem kapunk mást…”
  Nagyon jól fogalmaztad meg a problémát. De én nem eszem!!!! Mert tehetek ellene.

   
 93. Attilajukkaja szerint:

  @ételizésítő:
  “Frady Bandinak a nyomába sem léphetek, akkor meg minek? :-)”
  Azt még nem tudhatjuk, amíg nem outcomingolsz. :o)

  “régen volt még egy Szulamit nickű csaj a régi Index fórumokon vagy 10-15 éve, az kente ezt mesterfokon,”
  Nem emlékszem rá.

  “@MammyPress Média:
  Egyetértek.”
  +1

   
 94. torró szerint:

  @ételizésítő:
  Nézd én láttam mit ki tett zsebre. Mondok egy egyszerű példát. Adva volt egy nagy üdülő(még Kádár idejéből) . A rendszerváltás idején a feleségem odakerült élelmezés vezetőnek, mert ahol volt ágazati igazgatóhelyettes megszűnt. Szóval , kérdezi az az egyik barátom, tudod kié most ez az üdülő? Mondom honnan tudnám4 Azt mondja, egy volt gyerekkori barátomé. Egy MSZP*s országgyűlési képviselőé. Csak annyit tudtunk hogy egy KFT. Majd hozzá nem értés után pár év alatt tönkrement, és évekig úgy ált pusztulásra ítélve. Most megvette a Mészáros. Átalakították rendbe rakatta és üzemel. Ő vett meg egy lepusztult kempinget, nagy terület, már jóformán senki nem használta. 2 éve megvette szépen rendbe rakták. Tavaly már szinte dugig volt. Kérdem én. Az előző tulajdonosoknak nem érte volna rendbe rakni? Tudnék itt sorolni rengeteg olyan vagyont amit nem az Orbánék tettek zsebre. Földek, gyárak stb! De beszélhetnénk a Kádár alatt működő impexekről akik lefölözték a gyárak és egyéb termelői ágazatok nyereségeit, lehazudták, és a vállalatok úgy lettek elkönyvelve, hogy veszteségesek. Közben ezek a külker cégek milliárdokat síboltak ki. Hagyjuk mert epeömlésem lesz ha rágondolok a rengeteg disznóságra!

   
 95. MammyPress Média szerint:

  @Attilajukkaja: Én sem eszem, mert továbbra is magamnak főzök. Ha kell, az ujjammal kavarom meg, néha kicsit fáj, de nem tartok igényt a fakanálra.

  Teszek ellene, amit tudok, de az nem sok.

  Az a tény, hogy lett megint egy olyan bejegyzésem, ami alatt meglepően kulturáltan megvitattunk valamit, és esetleg közben végiggondoltunk dolgokat – már ez is valami, ha belegondolok, hogy mi megy a legtöbb helyen.
  Legalább arra ad pici reményt, hogy egyszer eljutunk odáig, hogy ne azok legyen egymás ellenségei, akik pont ugyanúgy szívnak…

  Azt hiszem, ezt sokkal kevésbé tudom megbocsátani a “Nagytiszteletűeknek”, mint a lopást.

   
 96. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő:

  Szulemit volt hát, ki rímekbe beszél
  mint én hajdan egy nap, az RTL-nél
  Játszani a szavakkal, rímekkel jó poén
  Bár néha meglátszik másoknak idegén…

  Pengetni szavakat léleknek húrjain
  Ezt költőknek hagyom, meg ne fúrjam én
  De rímekbe szedek bármit, míg élek
  Mert szavakat így rendez sorba a lélek!

  (Bocsi)

   
 97. Attilajukkaja szerint:

  @ételizésítő:
  Nem vagyok Szulamit. Hosszú évek óta csak ezt az egy, mostani nicket használom, felvállalom magamat. :o)

  @MammyPress Média:
  “Az a tény, hogy lett megint egy olyan bejegyzésem, ami alatt meglepően kulturáltan megvitattunk valamit, és esetleg közben végiggondoltunk dolgokat – már ez is valami, ha belegondolok, hogy mi megy a legtöbb helyen. “
  Valóban. Köszönet a posztért!!!!

  “Legalább arra ad pici reményt, hogy egyszer eljutunk odáig, hogy ne azok legyen egymás ellenségei, akik pont ugyanúgy szívnak…”
  Nehéz ügy, mert az emberek nagyon, kíméletlenül megosztottak. De most én is látok némi reményt az összefogásra. :o)

  “Azt hiszem, ezt sokkal kevésbé tudom megbocsátani a “Nagytiszteletűeknek”, mint a lopást.”
  Hát igen. Nehéz erre bármit is mondani. :o((
  De most minden rajtunk múlik. Igaz, eddig is, … de most esélyünk is van arra, hogy hallassuk a hangunkat. Nem gondolod?

   
 98. MammyPress Média szerint:

  @Attilajukkaja:

  De, én is azt gondolom! Talán azért is van ennyi firkám mostanság…

  A baj csak az, hogy félve nem lehet – se képletes, se valódi – forradalmat csinálni. Ahhoz elszántság kell. Ahhoz még csak nem is bátorság, hanem vakmerőség kell. Ahhoz CÉL kell.

  Hogy Orbánnak buknia kell – ez nem cél. Ez egyrészt törvényszerűség, másrészt szükség. De:

  1. Nem látom magam előtt, hogy ez szép szótól, hangos szótól, tüntetéstől, bojkottól, bármi békés eszköztől bekövetkezhetne.

  2. A bukás csak egy pillanat! Az ország nem állhat meg, és az a káosz, ami itt bukás után lesz… Az ijesztő!

  Igaz, onnan már lehetne építkezni, de ahhoz kellene valaki, akit lehet annyira tisztelni, hogy felsorakozzanak mögé, hogy elfogadják: érti a dolgát és jó irányba vezeti (vagy legalábbis: megpróbálja életben tartani) az országot. Ilyen személyről nem tudok… és lassan a tiszteletet nem csak neki kellene kivívnia, hanem az embereknek kéne újratanulnia.

  Jó lenne…

  Addig is: én igyekszem, hogy hallják a hangomat, hangunkat – és nem várom senkitől, hogy egyetértsen, csak azt, hogy gondolkodjon! Az se kevés…

   
 99. Attilajukkaja szerint:

  @MammyPress Média:
  ” félve nem lehet – se képletes, se valódi – forradalmat csinálni. Ahhoz elszántság kell. Ahhoz még csak nem is bátorság, hanem vakmerőség kell. Ahhoz CÉL kell.
  Hogy Orbánnak buknia kell – ez nem cél.”
  Megértem, amit mondasz, ugyanakkor nem tudom, miért mondod, hogy nincs cél. A demokrácia visszaállítása, Európához való hovatartozás az talán nem egy világos cél? Számodra mi lenne egy valós cél?

  “kellene valaki, akit lehet annyira tisztelni, hogy felsorakozzanak mögé, hogy elfogadják”
  Ezt már egy komolyabb gondnak tartom, de szerintem most kezd kialakulni az, ami a Kádár korszak vége felé sem volt világos. Annak idején senki sem gondolta, hogy a Petőfi inges Orbán visz majd el minket idáig.

   
 100. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Az a baj, hogy aki képes rá, az már eddig is gondolkodott, 2011 elejétől legalábbis (új sajtótörvény, alkotmány helyett förmedvény stb.).
  A Fidesz-seggnyalók meg – ahogy itt is láthatod – teljesen alkalmatlanok rá kóros agyhiány miatt, kb. olyan, mintha a földigilisztától várnád el, hogy gondolkodjon, csak a földigiliszta hozzájuk képest legalább egy gerinces élőlény.
  Bocs, inkább ezekhez képest.

   
 101. MammyPress Média szerint:

  @Attilajukkaja: “A demokrácia visszaállítása, Európához való hovatartozás az talán nem egy világos cél? Számodra mi lenne egy valós cél?”

  De, ez tökéletes lenne célnak, de a tüntetések, a hangadások ehhez biztos nem fognak elvezetni, legfeljebb (és ez nem kevés!) az ehhez vezető útra vezethet el… De ott tovább kell menni, törvényszerűen.
  El tudod képzelni, hogy mi lenne itt, ha egy kormánybuktatás után visszatérne Orbán vagy valamelyik ex-lakótársa?

  Vagyis nagyon határozott, nagyon elszánt, nagyon konkrét elképzeléssel és hatalmas támogatottsággal kell rendelkezzen az, aki a helyére kerül – ha azt akarjuk, hogy a demokrácia helyreálljon.

  Emlékezz vissza, mi volt a Gyurcsányék alatt: ha véletlenül eszükbe jutott, hogy csinálni kéne valamit, mert gáz lesz, akkor egyből ott volt az akkori ellenzék, és lehetetlenné tett bármit! Pedig akkor még ipari tanulók voltak mostani énjükhöz képest…

  Ráadásul… az emberek jelentős részét a megélhetés, a létbiztonság veszélyezteti – így nehéz szembeszállni bármivel. Míg “nekik” – ellentétben akár az 56-os, akár a rendszerváltáskori hatalommal – a pozíciójukon kívül hatalmas vagyonokat kell menteniük, tehát mindenre készek és nem épp a tiszta játékukról híresek…

  Nagyon szurkolok, mert négy gyerekem van, már két unokám… Nem ilyen országba képzeltem őket, nem ezt szánom nekik.
  Mindenben benne vagyok, ami előre visz… vagy legalább reményt ad! De nehéz optimistán nézzek a jövőbe!

   
 102. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Az a baj, hogy ez az egész nem vezet semmire, valóban csak egy színjáték, aminek során pár politikus kihasznál egy csomó egyetemista meg középiskolás diákot, akik viszont nem veszik ezt az egészet komolyan, ez nekik csak buli, kicsit piálni, és mindenfélét ordibálni. Komolytalan az egész.
  Ahogy ez az összefogás sem fog kitartani már az EU-s választásokig sem (ne legyen igazam).

  Mellesleg kormányt váltani csak egy módon lehetne: teljes összefogással, és ELŐRE megnevezett szakértői kormánytagokkal, akik között nincs egyetlen pártember sem, csak az adott szakterület legjobb szakártői közül valaki. Különben valóban esélytelen bármiféle próbálkozás.

  Ja, és ahogy Pokorni ígérte 2010-ben (csak aztán nem tartotta be, igaz, nem is kapott semmi hatalmat, háttérbe szorították, de ezúttal be kéne): aki a közösbe nyúl, annak le kell vágni a kezét.
  Valamint minden vagyont elkobozni a mostani kormánytagoktól és rokonaiktól, és börtönbe zavarni az egész brancsot. De akár még az MSZP-ből (ma már részben DK) is egyeseket.

   
 103. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Ismerek olyan fideszest, aki egyszerűen nem tud túllépni olyan családját ért sérelmeken, amelyet anno az ÁVH és társaik követtek el… Meg tudom érteni, még azt is, hogy annyira sem gondolják végig a dolgot, hogy ezek egy része még mindig ott ül, még a Fidesz soraiban is.

  De aki véletlen mázlistaként beleesett abba, hogy ez a kormány segítette lakáshoz, azt is meg tudom érteni, ha nem gondolja végig a dolgokat…

  Ahogy emberek sokaságát ismerem, akik Erdélyben úgy éltek, hogy naponta alázták meg őket, mert magyarok voltak – és most jött valaki, aki nem csak elismeri őket magyarnak, de még állampolgárságukat is visszaadja. Már nem “bozgorok”… Meg tudom érteni, ha nem mérlegel más dolgokat…

  Bonyolultabb ez a kérdés, mint azt mi felfoghatnánk, mert minden szavazat mögött életek, sorsok, gondolatok, örömek és bánatok vannak!

  És ez az ember… remekül felmérte ezt! Manipulál folyamatosan, és ezt baromi jól csinálja!

  Nem a fideszes az ellenfél, pláne nem ellenség! Hanem az, aki elhiteti, hogy egymás ellenségei kell legyünk!

   
 104. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Igen, végre bukkant fel egy-két név, aki kap egy gyenge talánt… Képes józanul gondolkodni, és más oldalról is megközelíteni dolgokat! Még nem rohasztották le, még tart benne a tűz is, és – talán – elég kapkodós most a vezetés ahhoz, hogy ne tudja egyből besározni! Mert eddig aki potenciálisan felbukkant, az egy-két napon belül olyan (szerencsés esetben csak) lejárató kampányban részesült, hogy el is vesztettük…

  Az összefogás… sajnos a szememnek jobban hiszek, mint a fülemnek, vagy a betűknek!

   
 105. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  De, ettől ők még továbbra is bozgorok, hazátlanok, csak most már nemcsak a románok, hanem a magyarok is utálják őket. És a magyarok legalább okkal.

  És de, a Fidesz bizony nem ellenfél, hanem ellenség.
  Ahogy minden hívük is.
  Hidd el, ők is így gondolják az ellenzékről.

  Egyébként nagyon érdekesnek tartom, hogy a Fidesz kampányaihoz az a Rékasi Károly adja a hangját, akinek a 17 éves gyerekét is bevitték a rendőrségre, meg talán még házkutatást is tartottak, mert részt vett valamelyik tüntetésen.
  Ez aztán a gerinc!
  Leszarni a saját fiát is.

   
 106. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Hogy ők mit gondolnak… az őket minősíti!
  Nálam az az alapelv, hogy minden ember Ember – amíg meg nem győz az ellenkezőjéről. Nem baj az sem, ha másként látjuk a világot – csak rajtam maradhasson az én szemüvegem! Én meg tiszteletbe tartom az övét…

  Hát… van az a pénz, amiért hajlik a gerinc… de még az is lehet, hogy ez az ára a gyerek szabadságának! Vagy épp ezért lázad a gyermek…

   
 107. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Engem már azzal meggyőz az ellenkezőjéről, ha fideszes.
  Az az én szememben már nem ember többé.
  Ha meg ekkora hévvel nyalja is Orbán seggét, mint az idejáró trollok, az már több is, mint elég, az egy gerinctelen csúszómászó.

  Sajnos, ez a kormány tett annyit az elmúlt lassan 9 évben (meg előtte még 4-ben), hogy ne tudjam tisztelni sem őket, sem a híveiket, egy csöppet sem.

   
 108. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Nu, sto ja szkazál vcserá vécserom:

  index.hu/belfold/2019/01/11/a_kozos_ellenzeki_ep-lista_eselye/

  Baszd meg, de tudtam…
  Ezek után menjen a teljes ellenzék (is) a kurva anyjába.

   
 109. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Na EZ az én legnagyobb bajom… És az, hogy én is tudtam!

  Piszkosul szeretnék már tévedni – de egyelőre sorra engem igazol az élet!

   
 110. Attilajukkaja szerint:

  @MammyPress Média:
  “De, ez tökéletes lenne célnak”
  Akkor megvan a cél! Ez már nem semmi. :o)

  “De ott tovább kell menni, törvényszerűen. “
  Ezért szervezik most a szakszervezetek az országos sztrájkot. De ha az emberek nem vesznek részt benne, akkor az egésznek annyi.

  “El tudod képzelni, hogy mi lenne itt, ha egy kormánybuktatás után visszatérne Orbán vagy valamelyik ex-lakótársa?”
  Még azt sem tudom elképzelni, hogy mi lenne, ha egy kormánybukta után hatalomra kerülne az ellenzék! :o))))

  “Vagyis nagyon határozott, nagyon elszánt, nagyon konkrét elképzeléssel és hatalmas támogatottsággal kell rendelkezzen az, aki a helyére kerül “
  Így van. Az ellenzékiek elképzeléseit kevesen ismerik a médiák orbanizálása után, de sok a programokban az átfedés. Emiatt nem aggódom. A kivitelezés már egy másik kérdés.

  “egyből ott volt az akkori ellenzék, és lehetetlenné tett bármit! Pedig akkor még ipari tanulók voltak mostani énjükhöz képest…”
  A demokrácia nem egy könnyű műfaj, ezt belátom. De bízom abban, hogy az úgy nevezett ellenzék, tanult a múlt hibáiból.

  “az emberek jelentős részét a megélhetés, a létbiztonság veszélyezteti – így nehéz szembeszállni bármivel.”
  A Fidesz szeret azzal büszkélkedni, mennyire jó ma magyarnak lenni, mennyire jól teljesít a gazdaság, mennyivel növekedtek a bérek és a foglalkoztatottság, … de ez a propaganda is ezer sebből vérzik. Ha ezt is fel lehetne tárni a lakosság számára, már nem éreznék magukat ennyire jól.

  ” mindenre készek és nem épp a tiszta játékukról híresek…”
  Na ja. Egyik kormány sem büszkélkedhet a tiszta játékkal, de számomra ebben is vannak fokozatok.

  “Nagyon szurkolok, mert négy gyerekem van, már két unokám… Nem ilyen országba képzeltem őket, nem ezt szánom nekik. “
  Ez szép, gratulálok!
  Én sem EZT szánom nekik. :o)

  “De nehéz optimistán nézzek a jövőbe!”
  Akkor ne csak nézd az eseményeket! :o)

  @ételizésítő:
  “Nu, sto ja szkazál vcserá vécserom”
  Nyicsevo nye znácsit, sto ti szkázál vcserá!
  Az EP választások egy külön tészta. Azon nem érdemes közös listán indulni, az önkormányzati választásokon viszont annál inkább!

  Peredumáj, sto hocses szkázáty szivodnyá!

   
 111. MammyPress Média szerint:

  @Attilajukkaja: Itt nincsenek ikonok… de most egy szép piros szívecskével tarkított hatalmas mosollyal felvértezett “szmájlit” képzelj ide, Дорогой мой друг! 😀 (Nem az oroszért – a reményküldésért! De egy budapesti fórumon épp visszarepültem a gyerekkoromba és annak ez is része volt…)

   
 112. ételizésítő szerint:

  @Attilajukkaja:
  De, már azon is érdemes lenne, ha más nem, lehetne tesztelni az összefogást.
  Az önkormányzati választásokon meg egyrészt mindenhova küldeni ellenzéki ellenőröket (most a választókerületek több mint 30%-ában nem volt, el is csalták rendesen), és ne olyan tutyimutyikat, mint tavaly, amikor nem szóltak azért, hogy a fideszes bemegy a választóval a fülkébe “segíteni”. Jobb helyeken ez simán megismételt választás.
  Az ide szavazó románokról-ukránokról nem is beszélve.

  @MammyPress Média:
  Mivel Jukka nő, ezért daragaja maja padruga. 🙂
  Дорогая моя подруга.
  Az oroszra átváltott billentyűzeten azért még keresgélnem kell a betűket erősen. 🙂

  Amit nekem írtál, azzal egyetértek.

   
 113. Attilajukkaja szerint:

  @MammyPress Média:
  “de most egy szép piros szívecskével tarkított hatalmas mosollyal felvértezett “szmájlit” képzelj ide, Дорогой мой друг! :D”
  Köszi, köszi! De nem vagyok fiú (legfeljebb podrúgá).
  Údv,
  Jukka
  (Remélem, nem okoztam túl nagy csalódást!)

  “egy budapesti fórumon épp visszarepültem a gyerekkoromba és annak ez is része volt…
  Tényleg??? :o)

  @ételizésítő:
  “De, már azon is érdemes lenne, ha más nem, lehetne tesztelni az összefogást.”
  Nem! csak akkor érdemes, ha annak értelme is van. Az EP válassztásoknál nincs értelme.
  A választási csalások egy külön gond. Komoly gond!!!!

  “Az oroszra átváltott billentyűzeten azért még keresgélnem kell a betűket erősen. :-)”
  Én is letöltöttem az orosz karaktereket, de basszus, nagyon nehéz. Főleg, hogy én most is angol klaviatúrán írok magyarul. :o)

   
 114. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Ez esetben elnézést, nem figyeltem, csak az Attiláig… És így teljesen más értelmet nyer a betűsor: nem Attila, hanem – ovis és/vagy kamasznyelven az anyukája? 😀

  @Attilajukkaja: Tőled is bocsánat – gondolatokat, nemtelenül az igeneket figyelem itt…
  “De nehéz optimistán nézzek a jövőbe!”
  Akkor ne csak nézd az eseményeket! :o)”

  Sztrájkolni nem tudok, mert a főnök hisztis liba (én vagyok), akinek a partnerei közvetlenül a családja után jönnek. De bármiben ott vagyok, ha épp kellek valakinek… Jó ügyért mindenki elér!

   
 115. MammyPress Média szerint:

  @Attilajukkaja: Akkor nem Attila anyukája… 😀

  Igen, időutazásom volt… Egy Esti Hírlapos rikkancs fotójával indult a Facebookon – én meg egy újságpavilonba nőttem fel, ahol kicsiként magam is árultam azt. Az egyik pavilonról még képet is találtam, és rám zúdultak az emlékek… Jó volt! Anyaként visszagondolva időnként téboly, de gyerekként minden percét nagyon élveztem!
  Az a tény, hogy felnőttként az Esti Hírlapnak lehettem a hírszerkesztője – az pedig megkoronázta ezt. Amit mellesleg a “G-nap” tett tönkre… De ez már egy másik történet.

   
 116. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Attila Jukkája. Nem olyan nehéz ez. 🙂
  (Gondolom, a csaja, és Jukka a beceneve, ami vagy Jutka, vagy nem.)

  “De bármiben ott vagyok, ha épp kellek valakinek.”
  Ne tégy könnyelmű kijelentéseket, mert valaki még komolyan veszi. 🙂

  Van pár ismerősöm, aki dolgozott az Estinél a 90-es években, kb. a megszűnésig. 🙂
  (Azt hiszem, a kultúrrovatban.)

  @Attilajukkaja:
  Miért nem veszel magyar klaviatúrát? Nem itthon élsz?
  Az összes angol karakter megvan rajta, és 2 kivételével ugyanott, az a kettő meg felcserélve (z-y). 🙂
  Az oroszhoz én is puskázom, bár pár betűt már tudok fejből, de a 10 ujjas gépeléstől, ami a magyarban régóta megy, még messze vagyok.

   
 117. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: “”De bármiben ott vagyok, ha épp kellek valakinek.”
  Ne tégy könnyelmű kijelentéseket, mert valaki még komolyan veszi. :-)””

  Jó ügyért bármikor… a lehetetlent is!

  “Van pár ismerősöm, aki dolgozott az Estinél a 90-es években, kb. a megszűnésig. 🙂
  (Azt hiszem, a kultúrrovatban.)”

  Sajnos már csak a feltámadása jutott, az Online verzió. Ha nincs a G-nap, ma az egyik legjobb média lehetett volna! Utoljára ott lehetett saját véleményem, nyilvánosan!
  Aztán ahova hívtak – oda nem volt gyomrom menni. A pénz már rég nem érdekel… A Népszabadsághoz majdnem mentem, volt róla szó, hogy november 1-től esetleg – de októberben megszűnt. Már nem is próbálok keresni, ebből nem kérek!
  Jó nekem itt! Még akkor is, ha többször kapom meg a “lipsi” és egyéb nem épp szép jelzőket, mint ahányszor elolvassák, amit írtam… És ha már néha nem is tudom, hogy az írásvágyamat elégítem itt ki, vagy inkább csak dühöngeni járok ide!

  A pörgés azért hiányzik! Megoldom másképp, de az nem ugyanolyan…

   
 118. Attilajukkaja szerint:

  @MammyPress Média:
  “kamasznyelven az anyukája? “
  Egy Attila nevű srác adta nekem ezt a nevet. Ha úgy veszem, ő az apukám, bár nálam 6 évvel fiatalabb. :o))))
  Bocsánat, hogy a nickem félrevezető lehet.

  “Tőled is bocsánat “
  Nincs rá okod, ha csak nem a vélt nemem miatt válaszoltál nekem eddig.
  Ezt nem hinném!

  “Sztrájkolni nem tudok, mert a főnök hisztis liba (én vagyok), akinek a partnerei közvetlenül a családja után jönnek. “
  Ez sajnálatos, mert a tiltakozás, ellenállás következő lépése csak egy össznemzeti sztrájk lehet!!!! De megértem, hogy nálad ez nem egy megoldás. De gondolkozz el azon, miben tudod támogatni ezt a sztrájkot!!!!

  “Az egyik pavilonról még képet is találtam, és rám zúdultak az emlékek… Jó volt! “
  Elhiszem. :o)

  “elnőttként az Esti Hírlapnak lehettem a hírszerkesztője – az pedig megkoronázta ezt. Amit mellesleg a “G-nap” tett tönkre.”
  Wow! Illetve hűha!

  “Miért nem veszel magyar klaviatúrát? Nem itthon élsz?”
  De, ma már igen. Viszont a legtöbb munkámat angolul írom. Meg amúgy is megszoktam. :o)

  “Az összes angol karakter megvan rajta, és 2 kivételével ugyanott, az a kettő meg felcserélve (z-y). “
  Ugyanez fordítva is igaz, némi plusz mozdulattal. Nem a klaviatúra a lényeg.

  “Az oroszhoz én is puskázom, bár pár betűt már tudok fejből”
  Nálam legalább öt nyelv karakterkészlete van letöltve, teljesen feleslegesen. Ha ezeken a nyelveken kell leírnom egy mondatot, vért izzadok. Semmi értelme. :o)

   
 119. Attilajukkaja szerint:

  @ételizésítő:
  @MammyPress Média:
  Bocsánat, elkapkodtam a dolgokat. A válaszom három utolsó bekezdését ételízesítőnek szántam.
  Teljesen összezavartok engem! :o)))))) Minden a ti hibátok! :o))))

   
 120. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Kinek mi számít jó ügynek, ugye. 🙂
  (Egyetlen ember testi-lelki üdve jó ügy? 🙂
  Az új Estibe én is gondolkodtam, hogy jelentkezni kéne, de aztán a régi estis ismerőseim lebeszéltek, nem tetszett nekik a tulajdonosi gárda.

  @Attilajukkaja:
  Ami a nickedet illet, nekem egyből leesett, már évekkel ezelőtt.

  Persze, megvannak a betűk, ha magyarra váltasz, de a magyaron látszanak is. 🙂
  (Mondjuk az érdekelne, hogy a kínaiak az 5000+ karakterüket hogy oldják meg 120 körüli billentyűvel, de ez legyen az ő gondjuk.)
  A karakterkészletet szerintem nem kell letölteni, tudja a Windows alapból, csak ha a felület nyelvét akarod váltani, akkor kell. De már rég telepítettem utoljára, úgyhogy lehet, hogy rosszul emlékszem.

   
 121. ételizésítő szerint:

  @Attilajukkaja:
  Mivel nő vagy, ez eddig sem volt kérdéses számomra. 🙂

   
 122. MammyPress Média szerint:

  @Attilajukkaja: Rossz válasz! Hát nem tanulsz? Minek a Sajtótájékoztató?!? Nem a mi hibánk, hanem Sorosé, a migránsoké, és persze a klasszikus, de azért el nem kopó Gyurcsányé! (Ez itt a hülye poénok helye)

  De komolyabbra fordulva: írni tudok róla… Érvelni tudok mellette, főleg, ha látom, hogy van értelme… Tudósítani is tudok róla, ha kimegyek a masinámmal – bár az épp ellentéte a sztrájknak! 🙂
  Még van egy hét… igyekszem jól dönteni – és addig arra figyelni, hogy úgy írjam le, amit gondolok, hogy közbe ne vegyem el más reményét és lelkesedését! Nem könnyű feladat!

   
 123. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: “Egyetlen ember testi-lelki üdve jó ügy? :-)”
  Nagyon sok esetben igen!
  Az egyetlen emberekből lesz a közösség – és ezek tesznek minket emberiséggé!

  “Az új Estibe én is gondolkodtam, hogy jelentkezni kéne, de aztán a régi estis ismerőseim lebeszéltek, nem tetszett nekik a tulajdonosi gárda.”
  Nem nagyon szóltak bele – a csapat viszont nagyon jó volt!
  Nekem meg… kicsit elégtétel a gyerekkoromért, hogy legalább ennyi jutott! 🙂 Szerettem.

   
 124. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Na, majd egyszer szavadon foglak.
  (Vagy máshol, és nem is egyszer. :-)P Tudod, a testi-lelki üdvöm a tét. 🙂 )

  Az az Esti nem egy leginkább otthonról dolgozós hely lett volna? Már csak a jó csapatról jött a kérdés. Mennyi ideig működött?

  Gyurcsány egyébként Orbán legnagyobb támasza, amíg el nem tűnik, remekül lehet vele riogatni az embereket. Kár, hogy maga Gyurcsány ezt nem látja be. Elmebeteg ő is, mint O1G.

   
 125. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Rendben! 😀

  De, jellemzően itthonról dolgoztunk, de elég szoros kapcsolatban. Ráadásul a fél szerkesztőség egy médiasuliból jött… Én még egy Online Szerkesztőséget is fabrikáltam, “csettfallal”, meg közvetlen linkekkel a forrásokhoz…

  Gyurcsány egy… idióta pojáca! De sokáig ő volt az egyetlen, aki szembe mert szállni Orbánnal, ez kap nálam minimális pontszámot! (A felesége ellenben egész korrekt nyilatkozatokat tesz mostanában! Oké, tudom… de mégis: legalább tudja, mit beszél! Ha ő az arc, és jó az irány, akkor az sem érdekel, ha a háttérben egy pojáca navigál – már ha épp józan!)

  Egyszer volt egy amerikai elöljáróság temetése. Nem tudom már, melyik – nem is érdekes. A lényeg, hogy ezek ketten egy gépen utaztak, át az óceánon! És én azóta sem értem, hogy ha Isten áldaná egy kicsit is a magyart, akkor ott miért nem tett erről tanúbizonyságot… Nem szoktam senki halálát kívánni, de ez még az elején volt annak a folyamatnak, aminek következményeként családok hulltak szét, és emberek is haltak meg! Az ország helyzetéről nem is beszélve…

   
 126. Attilajukkaja szerint:

  @ételizésítő:
  “Ami a nickedet illet, nekem egyből leesett, már évekkel ezelőtt.”
  Akkor jóóóóó!

  Persze, megvannak a betűk, ha magyarra váltasz, de a magyaron látszanak is.”
  Értem én, értem! De a megszokás nagy úr!

  “érdekelne, hogy a kínaiak az 5000+ karakterüket hogy oldják meg 120 körüli billentyűvel, de ez legyen az ő gondjuk.”
  Mivel dolgoztam Kínában (is), ezért láttam, hogy csinálják. A legtöbb kínai karakter összetett, ezért darabkákból teszik össze. A darabkákat egymás után írják be, ami kiad egy szót vagy szóösszetételt. Ez még mindig több mindent jelenthet, ezért feljön egy lista, amiből kiválasztják a nekik szükséges változatot. És ami a legbámulatosabb, ők ezt villámgyorsan tudják kezelni. Nekem legalábbis ez jött le.

  “A karakterkészletet szerintem nem kell letölteni, tudja a Windows alapból”
  De nem az angol. :o)

  “Mivel nő vagy, ez eddig sem volt kérdéses számomra.”
  Na tessék!
  Apaaaa! Kezdődik!

  @MammyPress Média:
  ” Rossz válasz! Hát nem tanulsz? Minek a Sajtótájékoztató?!? Nem a mi hibánk, hanem Sorosé”
  :o))))
  Állítólag nem is volt sajtótájékoztató, hanem csak SAJTÓTAJTÉKOZÁS!

  “Tudósítani is tudok róla, ha kimegyek a masinámmal – bár az épp ellentéte a sztrájknak! 🙂 “
  És? meg fogod tenni?

  “Még van egy hét… igyekszem jól dönteni – és addig arra figyelni, hogy úgy írjam le, amit gondolok, hogy közbe ne vegyem el más reményét és lelkesedését! Nem könnyű feladat!”
  Rajtad múlik. :o)
  Minden segítség számít!

   
 127. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Jó, akkor telefonszámcsere, időpont-egyeztetés. 🙂

  A feleségekkel semmi baj, Orbán felesége, Lévai Anikó is elég normális (annak idején csodálkoztunk is, hogy hogy járhat ezzel a tahóval, mert Orbán már diákkorában is az volt), bár állítólag már nem élnek együtt évek óta, csak a nyilvánosság előtt tartják fenn a látszatot, hazudnak ebben is, mint minden másban.

  Ha még egy ilyen temetés lesz, fel kell tenni a gépre a Hamasz meg még valami palesztin szervezet valamelyik vezetőjét is, aztán Izrael meg a Moszad majd megoldja, mint a Malév bejrúti járatát 1975-ben (amin aztán mégsem volt rajta Arafat, ahogy tervezték, mert megneszelt valamit, és vonattal ment).

  Egyébként én sem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy valójában jó haverok, és sátoros ünnepeken együtt buliznak valahol (a személyzetet meg lelövi utána Pintér rendőrsége, mint Attila temetésén; nem Jukka Attilájáról beszélek. Hopp, jobban átgondolva azt hiszem, most meg is találtam, miért van ekkora munkaerőhiány a vendéglátóiparban.)

   
 128. ételizésítő szerint:

  @Attilajukkaja:
  Nekem is angol Windowsom van, mindig is csak az volt. De most már pár kattintással átállíthatod a felhasználói felület nyelvét (talán a Vistától kezdve, de olyanom nem volt).
  Igaz, másoknak telepítettem más nyelvűeket is, mondjuk olaszt úgy, hogy az illetőnek, akinek csináltam, mellettem kellett ülnie, és fordítani, hogy na, most mit üzen a gép. Az olasztudásom ugyanis még az éhenhalás biztos elkerülésére sem biztos, hogy elég lenne.

  Hú, te egy ilyen világjáró dolgozó vagy? 🙂
  Kínaiakat csak írni láttam, kézzel, hát simán gyorsabban írtak, mint én latin betűkkel. Pedig akkor még naponta írtam egy csomót (több oldalt) kézzel én is, nem úgy, mint ma.

  “Apaaaa! Kezdődik!”
  Megnyugodtam, tettem szmájlilt. 🙂

   
 129. Attilajukkaja szerint:

  @ételizésítő:
  “Nekem is angol Windowsom van, mindig is csak az volt. De most már pár kattintással átállíthatod a felhasználói felület nyelvét”
  Ezzel nem is próbálkoztam, mert már automatikusan tudok angol klaviatúrán magyarul írni. :o)
  De azért köszi a javaslatot!

  “Az olasztudásom ugyanis még az éhenhalás biztos elkerülésére sem biztos, hogy elég lenne.”
  Akkor együtt mehetnénk Olaszba!!!! :o)))) Ketten csak ki tudnánk nyögni, hogy PIZZA, PER FAVORE!

  “Hú, te egy ilyen világjáró dolgozó vagy? :-)”
  És még nem is dicsekedtem! He-he!
  Kínaiakat csak írni láttam, kézzel, hát simán gyorsabban írtak, mint én latin betűkkel. Pedig akkor még naponta írtam egy csomót (több oldalt) kézzel én is, nem úgy, mint ma.

  “Apaaaa! Kezdődik!”
  Megnyugodtam, tettem szmájlilt. 🙂

   
 130. Attilajukkaja szerint:

  @ételizésítő:
  Bocsi, véletlenül elment a válaszom mielőtt befejeztem volna (rátenyereltem a klaviatúrára, amikor a szendvicsért nyúltam).
  Szóval:
  “Kínaiakat csak írni láttam, kézzel, hát simán gyorsabban írtak, mint én latin betűkkel. “
  A gépen is ezt teszik. Meg mindenhol. Mindenben. Robotoknak nevelik őket! De ha egy millió kínaiból csak egy kreatív, a többi meg csak szorgalmas, még akkor is jobban állnak, mint mi. :o(

  “Megnyugodtam, tettem szmájlilt. :-)”
  Én is. :o)

   
 131. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Na, nem jött meg a telefonszám, így legfeljebb a szavadon tudlak fogni mégis. 🙂

   
 132. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Nekem nyilvános a számom… 🙂 Bár lehet, hogy csak a csatlakozó FB oldalon! 😀
  A Mammy én vagyok, ez még a névjegyemen is szerepel.

   
 133. ételizésítő szerint:

  @MammyPress Média:
  Nem vagyok Facebookon. Nehezítem a pályát. 🙂

   
 134. MammyPress Média szerint:

  @ételizésítő: Akkor te nem is létezel… 😀

  Én viszont mindenütt ott vagyok: https://www.mammypress.hu/

   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük