Virtuális Húsvét: Ragadd meg a hangot!

carpediem.jpgVan, akinek fontos vallási ünnep. Van, akinek pusztán hagyomány. És van, aki pont tesz rá… Bármit is gondolunk a húsvétról általában, az idei biztos, hogy más lesz, mint a megszokott!

De ne engedd, hogy a szomorúság, a félelem uralkodjon rajtad!

Tegyél minél több olyan dolgot, amit máskor is! Készíts magadnak – és akik otthon vannak veled – húsvéti hangulatot! És küldj képet róla, küldj üdvözletet, telefonálj, „csetelj” – ha erre van szükséged!

Vagy akár – helyette vagy utána, ez mindegy – tedd be a kedvenc zenédet, csukd be a szemed és figyeld a hangokat! Engedd, hogy elvigye a lelked, a gondolataid! Hogy felemeljen, hogy megtisztítson, hogy tomboljon! Hogy átjárja a tested minden sejtjét! Egy kicsit ne a vírusra gondolj, ne arra, hogy mi van most, vagy mi lesz utána, hanem arra, hogy vagy! Arra, hogy ma is felkelt a Nap, ma is megteheted, hogy létezz! Ma is vannak szeretteid, akik számítanak rád!

Csak hallgasd tovább a zenét, és érezd a ritmusát! Érezd, ahogy a hangok váltakoznak: hol mélyebben, hol magasabban szólnak, így alkotnak harmóniát! És tudd, hogy ilyen az élet is: vannak hangjai, ami alá már nem lehet menni. És vannak hangok, ami fölött már nem is hallanád… Nem jöhet a legmagasabb hang után még magasabb vagy a mély után még mélyebb! Az élet dallama is ilyen: most talán mély, de lesz még magasabb, és ez bizony rajtad is áll: vannak adott hangok, de te kell belőlük megteremtsd a saját harmóniát!

Csak hallgasd még a zenét! Mindegy, hogy Mozart vagy Judas Priest, Ravel vagy Pink Floyd, Ákos vagy Pokolgép – a lényeg, hogy megtaláld önmagad benne!

Nincsenek nagy csodák: amikor a végén kinyitod a szemed, még itt lesz a vírus, és még mindig az lesz a jelszó, hogy maradj otthon! De tisztább lélekkel várhatod az eljövő nehézségeket, abban a tudatban, hogy egyszer vége lesz ennek is… Ahogy a hangokat is új hangok követik és ahogy a dalok is véget érnek. Tiszteld a vénebbeket, ne a korukért, a tapasztalatukért! Mert ők még ismerték a bakelitet, és tudják, hogy ha véget ért a lemez, akár meg is fordíthatod!

Igen, az élet egy nagy lemez… Hallgathatod szépen sorba, vissza-vissza mehetsz egy számra, cserélgetheted kedvedre.

Mindegy, miben hiszel, de ha vége a dalnak, egy új dal jön, talán tisztább hangokkal!

Mindegy, mit gondolsz a húsvétról! Valahogy mindig van feltámadás…


 
Kategória: Közélet | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük