Pénz számolva – asszony verve jó!

Azt gondolnánk, ma – amikor mindent a pénz és a pénz által megszerzett hatalom irányít szerte a világban – talán a szólás folytatása már idejétmúlt lehet… De nem!

Az asszony sokak szerint verve volt jó 50 évvel ezelőtt is, és ez most sem változott! A gyereket meg nevelni kell, és még mindig van, aki a testi és lelki terrort ebbe a kategóriába sorolja! A törvények elvben szigorodtak, de az elbújás, az álcázás lehetősége is.

Nem, nem fog megváltozni! Te is tudod, hogy ez csak ígéret… És elmondta, fogadkozott már annyiszor…
Neked kell lépni, neked kell a sorsodat a kezedbe venni! Csak te változtathatsz, de nem vagy egyedül: vannak sorstársaid, akiknek sikerült és vannak, akik segíthetnek!

– mondanám, ha eljutnának szavaim azokhoz, akik számára ennek a videónak a képei napi szinten a valóságot jelentik. De csak neked mondhatom, aki e sorokat olvasod… Rád ruházom a felelősséget, hogy továbbadd annak, akinek szüksége van rá!

Oszd meg, küld el! Ha csak gyanúd van, küld el azzal, hogy “nézd, milyen érdekes videót csináltak a sminkesek”!

Vedd észre, aki bajban van! Vedd észre, aki nem tud egyedül lépni! Ne te lépj helyette, csak biztasd az első lépésre, és támogasd, ha elbizonytalanodna!

Rajtad is múlhat egy élet… – a szó minden értelmében!

A 3 hónapos karantén időszak alatt megsokszorozódott a családon belüli erőszakos cselekmények száma. Az erre szakosodott szervezetekhez jóval több segélykérés érkezett, mint “békeidőben”. Pedig akkor is nagy a forgalom. A karantén időszakban a Parlament egy tollvonással megakadályozta az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatását Magyarországon. Azt az Egyezményt, amely a családon belüli erőszakra hivatott igazságos, törvényes megoldást kínálni világszerte, hogy ne maradjanak magukra az áldozatok a bajban, időben kapjanak segítséget, mielőtt tragédia történne. Hogy ne maradjanak következmények nélkül vagy ne csak minimális következményei legyenek az elkövetők tetteinek.

Mi, sminkesek és testfestők szerettünk volna tenni valamit az ügyben, a magunk módján. Szeretnénk felhívni a figyelmet erre a nagyon komoly problémára. Mi csak megfestettünk/illusztráltunk képeink segítségével képzelt helyzeteket, ám ez sokak számára a kíméletlen valóság.

Azt szeretnénk, ha videónk minél több emberhez eljutna és legalább mi, akik nem vagyunk érintettek, tudnánk segíteni a bajbajutottakon. Akár úgy, hogy nem nézünk félre és szükség szerint közbelépünk.

Ez nem magánügy!


 
A bejegyzés kategóriája: Közélet
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

9 Responses to Pénz számolva – asszony verve jó!

 1. A feminista-genderista családrombolók akcióin ásít a kisember.

   
 2. midnightcoder2 szerint:

  Itt már rég nem az asszony verve jó a kérdés, hanem Pl. az hogy a “pozitív” diszkrimináció miatt olyan politikusok kerülhetnek országos pozícióba mint a Bangóné.

  Tudod, van az a vicc, hogy a főnök behívat három dolgozót, és közli velük, hogy leépítés van, valamelyiküket ki kell hogy rúgja.
  – Én néger vagyok, ha kirúg beperelem, szólt az első.
  – Én nő vagyok, ha kirúg beperelem, szólt a második
  – A harmadik lemondóan sóhajtott: ezek szerint én leszek a homoszexuális…

   
 3. midnightcoder2 szerint:

  Ami pedig a terrorizálást illeti, a liberósok eléggé átestek a ló túlsó oldalára. Az egy dolog amikor egy gyereket rendszeresen és súlyosan bántalmaznak, az meg egy másik, ha életében egyszer-kétszer kap egy pofont, illetve ha időnként letolják mert valamit rosszul csinált.

  És szerintem sokkal-sokkal szerencsésebb, ha egy gyerek kap egy pofont ha le akar lépni egy autó elé, mint ha a szent liberalizmus nevében nem kap még letolást sem, és legközelebb már sikerül neki. És ezen utána már az sem segít, ha a szűkebb család úgy 50-en, meglincseli a sofőrt.

   
 4. Drizari szerint:

  Szóvá tenni ezt? Nem is értem, ez tradicionális magyarosch hagyomány! Zsinóros mente, rámás csizma, árvalányhajas kalap, vasárnapi mise és gyónás, hetente legalább egyszer asszonyverés – hogy érezze a törődést!

   
 5. midnightcoder2 szerint:

  @Drizari: Van az a réteg ahol igen, de az a magyarok közt elég szűk, inkább egy bizonyos nagy létszámú nemzetiségre jellemző.

   
 6. MammyPress Média szerint:

  @midnightcoder2: Ebben sajnos tévedsz…

   
 7. midnightcoder2 szerint:

  @MammyPress Média: Én anno utoljára úgy 30 éve találkoztam ilyennel. Ebből is egy volt ahol nem alkesz lumpenproli volt az illető.
  És ezekben a történetekben azért gyakran két játékos van, és bár a fizikai erő miatt általában a férfi nyer (kivéve ha a csaj leszúrja) de korántsem biztos, hogy mindig ő az aki a hunyó. A szomszédságunkban lakott anno vagy 20 éve egy kedves alkesz család, ahol kimondottan anyuka volt az agresszív, és ő verte a férfit és a gyerekeket úgy egy órán át, amikor aztán már a csávóban is elszakadt az istráng és jól elagyabugyálta a csajt. Aztán másnap kezdődött a műsor előlről, egészen addig amíg el nem fogyott a fizu amiből a napi betevő kannásbort fedezték. Akkor aztán küldték a gyereket kölcsönkérni…

   
 8. midnightcoder2 szerint:

  @midnightcoder2: Szerk. Mármint 30 éve olyannal, ahol nem a csaj volt a hunyó.

   
 9. a nagy hohohorgász szerint:

  Jo lenne az okot is vizsgalni nem csak az okozatot? Mar felteve ha tudod mi a 2 kozotti kulonbseg… hogy van az hogy a munkahelyen a nok szirjak mindig a feszkot??? Es egymast utaljatok a legjobban.. ez nem menti a ferfit a pofan basz titeteket de az esetek 99%ban ezt megelozi egy lelki, gazdasagi, egyeb zsarolas a no reszerol!!! Nem baj legyetek leszbikusok :() majd megtudjatok mirol beszelunk…

   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük