Ha én Niedermüller Péter lennék…

pt-0947.jpg…kicsit jobban megválogatnám a szavaimat, mert igen, az az ominózus mondat önmagában – az bizony erősen félreérthető. És pont neki tudnia kellene, hogy Gyurcsány ominózus beszédéből is csak az lett kiragadva, ami ellene fordítható volt, senki nem foglalkozott szövegkörnyezettel, mondanivalóval.

…nem kérkednék azzal, hogy nem kérek bocsánatot, mert ebből megint csak azt emelnék ki, hogy én bezzeg erre sem vagyok képes, de minden létező – na jó: és ellenzék számára is elérhető – felületen magyaráznám, hogy mit mondtam és miért mondtam, mert volt annak értelme, csak rosszul volt becsomagolva.

…talán mégis elgondolkodnék, hogy jó irányban haladok-e a rám bízott tisztség ellátásával vagy esetleg tényleg le kellene mondani a posztomról? Ha egyszer ezt egy tüntető tömeg is követelné tőlem…

…végül kiadnám az alábbi közleményt:

Én, Niedermüller Péter hiszek a demokráciában! Ezért haladéktalanul lemondok, amint Orbán Viktor lemondását követően valaki visszaállítja annak intézményét!

Most mond, mit vesztenék… egy posztot? Egy országért?

De én nem Niedermüller Péter vagyok! – csak egy lakó a választókörzetéből.

És különben is: hozzon a franc áldozatot egy olyan országért, ahol az ellenvéleményt csak fenyegetéssel, erőszakkal, döglött patkánnyal tudják kezelni!

(A riport lényegi része 22:08-tól indul)

 

 

Utóirat:

A kormány nem tűri, ha valaki kilóg a sorból, ha „más”. Nyíltan deklarálja, milyen a „jó magyar”, a megfelelő vallás, az elfogadható család. Ezzel párhuzamosan a többit kizárja a sorból! Ne légy „szingli”, buddhista, meleg, menekült, ellenzéki, hajléktalan…

Az a gondolatmenet – ha nem csak a mondatot nézi valaki – arról szólt, hogy ha egy közösségből kivonunk szép sorban mindenkit, aki valamiért „más”, akkor a végén ott marad a korábban deklarált közeg, ami attól lesz ijesztő, hogy ennek a közegnek a magjában találod azokat az embereket, akik eldöntötték, ki maradhat, és akik nem tűrik el a másságot, és ha nem tetszik nekik aki vagy, vagy amit mondasz, akkor egy rossz pillanat és jó jogszabály kell…

…és egy vonaton találod magad a hitedért vagy az elveidért. Ami tökmindegy, hogy Auschwitz vagy a Gulág felé halad, a lényeg, hogy két dolgod nem lesz: választásod és visszautad. És az, hogy a történelemnek ezek a bűzlő mirigyei itt illatozhatnak a holnapunk árnyékában – ez igenis ijesztő! És…

… Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.

(Martin Niemöller)

 

83 thoughts on “Ha én Niedermüller Péter lennék…

 1. de ha Niedermüller Péter lennél akkor gyaláztál volna, nem te írtad hogy beleképzeled magad a helyébe. Eszed annyi van csak hogy okádj, ezt csinálják balról – jobbra és jobbról – balra. Ha te is beállsz a sorba nem kéne úgy csinálni mintha te szent lennél. Így már érted? Vagy a demokrácia nevében nem szabad értened hogy miről beszélek? Orbán a migránsoktól retteg Ti meg Orbántól. Mindegyik szánalmas és összességében hazug, féligazság érveken alapul. Örülök hogy segíthettem felnyitni a szemed, vagy hogy még jobban erősödjön benned az utálat ( persze a demokrácia nevében )

   
 2. psssszt….!!!

  Szerintem Gyurcsányra hivatkozni szavak kiforgatásával kapcsolatban több mint öngól!:
  “Mi csináltuk meg a köteles akciót is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és mi összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó meg a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.”

   
 3. @konrada: Tudod, Kövérben nem az az ijesztő, hogy ő a “köteles”, hanem hogy ez a kötél-dolog annyira jellemző a habitusára. Süt belőle, hogy a sok “szarházi semmirekellő” mind felköthetné magát! És hogy leginkább ő tenné meg, ha tehetné – de azt (még?) nem…

  Amivel csak az az egy baj van, hogy az ő értelmezésében szarházi semmirekellő mindenki, aki nem (elég hangosan) ért egyet vele! EZ az ijesztő.

  És nem zavar, hogy a szemében én is az vagyok, mert ettől én nem változom! Az zavar, hogy ő még mindig szűkíti a kört, miközben a szarháziak köre növekszik: nem a bűnözők, a joggal visszaélők, a randalírozók, növelik a tábort, hanem orvosok, pedagógusok, művészek, egyszeri kétkezi munkások és diplomás agyasok vagy épp agyatlanok – vagyis bárki!

  Ettől lesz Kövér köteles… Ettől lesz ő is, és Orbán minden teremténye ijesztő!

   
 4. @MammyPress Média: Az azért elképesztő,hogy Niedermüller tesz egy rasszista,válalhatalan kijelentést és ahelyett ,hogy magatokba néznétek ,vagy elítélnétek elkezdtek másokra mutogatni.Bár elismered ,hogy pld. Kövér nem tett semmilyen köteles kijelentést,de te gyűlölöd őt ezért ő köteles akkor is ,ha nem…Talán ideje lenne abbahagynátok a gyűlölködést és a kettős mércét is.

   
 5. Tud valaki Nm-től bármi értelmeset, előremutatót, amolyan polgimesterhez illőt idézni?

  Mert most az megy hogy okádott egyet, és akinek a nyakába okádott az morcoskodik, pedig mennyire nagyszerűen csinálta a méltatói szerint. De mégis mitől nagyszerű Nm azon kívül hogy a szintén nagyszerű Fletó szekerét tolja?

   
 6. @Ekrü: Komolyan kérdezem, hogy Te ezen a “telken” laksz? Nem mazohizmusból, de nézz bele egy-két alkalommal az állami TV adások hírblokkjaiba! Akkor máris ott fog fröcsögni a gyűlölet, ami már átitatta a társadalmat, így a társadalom zöme masszívan elbunkult. Ennyike…

   
 7. EZ a bérrettegés kurva unalmas.
  A jobboldal svazása közben fel semtűnik, hogy a balibek azok, akik listázzák lejáratják szakmányban a jobboldali publicistákat, a balos csürhe minden megmozdulásukon azt teszi amit most a HVG hírhamisítójával tettek, hogy mindenkit lehülyéznek, iskolázatlannak nyílvánítanak, aki nem köpi a ballib dogmákat.
  A legkirekesztőbb társaság paradox módodn éppen a liberálnáci csürhe.
  Persze ez 2006-os Gyurcsány féle szemkilövetések után csak a teljesen elvakult faszparasztok számára nem nyílvánvaló.

   
 8. EZ a bérrettegés kurva unalmas.
  A jobboldal svazása közben fel semtűnik, hogy a balibek azok, akik listázzák lejáratják szakmányban a jobboldali publicistákat, a balos csürhe minden megmozdulásukon azt teszi amit most a HVG hírhamisítójával tettek, hogy mindenkit lehülyéznek, iskolázatlannak nyílvánítanak, aki nem köpi a ballib dogmákat.
  A legkirekesztőbb társaság paradox módodn éppen a liberálnáci csürhe.
  Persze ez 2006-os Gyurcsány féle szemkilövetések után csak a teljesen elvakult faszparasztok számára nem nyílvánvaló.

   
 9. @sóhegy049: A társadalom zömének semmi baja. A magadfajta Gyurcsnyista gyűlöletkeltésnek bedőlt bérrettegő csürhe az akivel komoyl gondok vannak, mind mentálisan, mind a különvélemények tiszteletét illetően.

   
 10. @sóhegy049: A társadalom zömének semmi baja. A magadfajta Gyurcsnyista gyűlöletkeltésnek bedőlt bérrettegő csürhe az akivel komoyl gondok vannak, mind mentálisan, mind a különvélemények tiszteletét illetően.

   
 11. @Minden ballib bérretteg:
  “ Persze ez 2006-os Gyurcsány féle szemkilövetések után csak a teljesen elvakult faszparasztok számára nem nyílvánvaló.”
  🙂
  Hát most ha kilőtték – azaz bocsánat: kilövették – a szemüket, akkor mit csodálkozol?

   
 12. @Gaspen:
  “ Ez így egyben még rosszabb. Gyakorlatilag lenácizza a fehéreket”

  Ezek szerint te többszörösen hátrányos PISA eset lehetsz, ha már az élőszót sem érted… De van remény, mert kész az új nemzetthy alaptanterv!
  Ami azt is jelenti, hogy a tízparancsolatot fogod tudni, ha törik, ha szakad.

  Az ilyen összetett mondatok értelmezése meg lehet, hogy csak a felső tagozatban lesz követelmény, az meg még odébb van, ahogy látom…

   
 13. Az legalább – Niedermüllernek hála – kiderült, hogy valami elképesztő hiány lehet gyógypedagógusból is, nem csupán a többi tanerőből van kevesebb.
  De a jó hír az, hogy fideszesből nem lesz hiány, ahogy látom!
  Csak így tovább! :)))

   
 14. Niedermüller egy senki.
  Polgármesternek triplán alkalmatlan. Egyszer azért, mert maga is ezt mondta, másodszor emlékezetes kijelentéséért. Harmadszor, mert bocsánatkérésre sem volt hajlandó.
  OV és kormánya előre vitte az országot 3 ciklus alatt, mindig. Kihúzta a szuaréból, amibe a Niedermüllerhez hasonlók lökték, s a szerző egy senki indokolt lemondását egy progresszív miniszterelnök lemondásához kötné?
  Ez még viccnek is siralmas.
  Ezért van az szdsz és leszármaztatott utódai (DK+), no meg szövetségesei a béka alsó fertálya alatt, immáron több, mint 10 éve. Maradjon is ott amíg így áll a dolgokhoz, amíg így gondolkodik.
  A kutya ugat, a karaván halad.

   
 15. A teszt végül is sikerrel járt, mert Niedermüllert a brutális provokáció után sem meri senki nyilvánosan a ráillő jelzőkkel illetni…
  Erősek vagytok, (vagy inkább van valami a hátatok mögött..)tehát így tovább a tűréshatárig!

   
 16. @MammyPress Média: “Tudod, Kövérben nem az az ijesztő, hogy ő a “köteles”, hanem hogy ez a kötél-dolog annyira jellemző a habitusára.”

  Tudod, az ijesztő az, hogy Köteles nem mondta amit mondott, az egész ballib média mégis ráugrott a dologra mint tyúk a takonyra. Niedermüller pedig tényleg mondta amit mondott, ahogy anno Fletó is az Öszödi beszédben, de te lelkesen ismételgeted az akkori ballib média hazugságát, hogy á, ő nem is ezt mondta, csak a szövegkörnyezetből ez lett kiemelve.

  Miközben gugli barátunk kb 2 perc alatt bármikor előkeresi neked az Öszödi beszéd szövegét ha rákeresel, és további kb 5-15 perc olvasás után (az olvasási képességedtől függően) kb. képben leszel arról, hogy bizony Fletó barátunk tényleg azt mondta amit, és hogy az igazán ciki részek még csak meg sem lettek említve.

  Ez ugyan elég ütős:

  “Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. “

  De ami igazából gáz, az nem ez, hanem ez:

  “Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt.”

  Ez ugyanis az a rész, amiben az a Fletó aki az egész kampányát arra építette, hogy nekik előre lefektetett programjuk van, Orbánéknak meg nincs, szépen bevallotta hogy nem csak programjuk nincs, de nem is nagyon mertek csinálni, nehogy a választások előtt a nép szembesüljön az ország állapotával, és a valós kormányzati teljesítményükkel. Ergo úgy verték át a saját választóikat, mint a szart a palánkon. Persze teszik ezt a politikusok kb. a politika feltalálása óta, de erről papírja ma csak a Fletónak van. Az amcsiknál vagy Nyugat-Európában egy ilyen után egy politikusnak azonnal fel kellene állnia, és elõrehozott választást.

   
 17. @Minden ballib bérretteg: Na, barátom, előjött a jobboldali személyeskedés? Mit is várhattam volna?! Erről beszéltem.
  A témánál maradva, a jobboldal megint bélyegez személyedben is, mert mit tenne mást? Azért, mert valaki nem feltétlen ért egyet a jelenlegi kormány minden dolgával, az a szemedben, szemetekben máris ellenség és csak a másik oldal leghülyébb politikusának a fanja? Értelek. 🙂
  Európa, Magyarország, 2020. No Comment.

   
 18. @morph on deer: Más országokban egy focimeccs utáni balhénál is előkerül a gumilövedék… Ez nem azt jelenti, hogy az olyan gút. De 14 éve volt, előtte meg nem sokkal leamortizáltak egy tv székházat, ha még megvan? Nem egy toi-toi WC-t, egy épületet…

   
 19. @midnight coder: Mindenben igazat adok Neked!
  Mentek is, annak rendje-módja szerint. Jött a másik és mit csinált? Nem élt egy többségi bizalommal, hanem visszaélt és ez a nem mindegy. Itt a társadalomra kellett volna a “megtisztulást” bízni.

   
 20. “Én, Niedermüller Péter hiszek a demokráciában! Ezért haladéktalanul lemondok, amint Orbán Viktor lemondását követően valaki visszaállítja annak intézményét!”

  Azt mondod, nincs demokrácia? De akkor hogyan lett Niedermüller polgármester? Atya Isten, csak nem Zorbán embere ez a Niedermüller???

   
 21. Niedermüller szavait csak a funkcionális analfabéták (Bayer Zsolt és társai) értik félre. Elég egyértelműen fogalmazott, és igaza van.

  A helyesírásra meg figyelj oda, a mondd felszólító formája pl. 2 d, mert a mond kijelentő formája d-re végződik.

  @a nagy hohohorgász:
  Nem, baromka, szó sem volt gyalázkodásról, csak te meg a hozzád hasonló Fidesz-seggnyaló faszkalapok mind funkcionális analfabéták vagytok.

  @Ekrü:
  Csak hát nem tett ilyen kijelentést, csak te meg a hozzád hasonló Fidesz-seggnyaló faszkalapok mind funkcionális analfabéták vagytok.

  @Gaspen:
  Dehogy. Csak a hozzád hasonló Fidesz-seggnyaló náci faszokat. Azokat meg joggal.

  @Minden ballib bérretteg:
  Igazad van, Gyurcsány elbaszta. Arra a csürhére élessel kellett volna lőni. Amíg csak egy is mozog.

  @MAXVAL bircaman közíró:
  Kit a faszt érdekel, hogy mit szeretne egy bolgár buzi?

   
 22. Gyurcsány őszödi elqrós beszédében a beismerte azt, hogy hazudoztak, a mértékét, mint keserves rögvalót pedig megtapasztalhatta a következő években a szegény magyar adózó nép. És a pofátlan “nem fog fájni”? – de mégis fájt, és a 2%-kal megemelt ÁFA, ami persze azóta is megmaradt…

   
 23. http://www.youtube.com/watch?v=HCG_a2ym8ik

  “(…) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás”.

  ezt miért nem emlegeti senki?

   
 24. Az az igazság, hogy kajáljátok a bolhacirkuszt, miközben semmi jelentősége.

  kit érdekel Niedermüller? Kit érdekel a két oédal egymásra köpködése? Ha titeket, akkor meg is érdemlitek.

   
 25. @Gaspen:
  “ Téged is a níder, fletó, fegyőr meg a többi mellé kéne akasztani.”

  Na látod, hogy igazat mondott Niedermüller? 🙂
  De ne reménykedj, te attól még mindig nem leszel értelmesebb!
  Mert nézzük csak:
  “Gyakorlatilag lenácizza a fehéreket.”

  Számodra mi volt a sértő?
  Te talán nácinak érzed magad?
  Gondolom ismered a mondást, miszerint “akinek nem inge, ne vegye magára”?

  Na most ehhez képest a Bayer és társai azonnal öltözködni kezdtek, miért is?
  Mindenesetre gyorsan megtalálták a csinos barna ingüket, és bele is bújtak!
  Talán te is?

  Ezek szerint Niedermüller beletalált elég rendesen, és ezért sikítoztok, nem?

  Tudod, engem fehér keresztény* heteróként egyáltalán nem sért Niedermüller kijelentése, mivel semmi közöm a nacionalista nyilasérzelmű csürhéhez, akik orbán parancsára gyűlölnek mindent és mindenkit, aki/ami más!
  De a jelek szerint te igen, a hogy Bayer is, meg még jópáran, amivel az elevenükbe talált a jelző!

  Tudod, “ami úgy togyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, úgy is néz ki, mint egy kacsa, akkor az igen nagy valószínűséggel kacsa is”

  További kellemes felháborodást kívánok!

  *A keresztény ebben az esetben annyit jelent, hogy megkereszteltek, katolikusként nőttem fel, míg öntudatra nem ébredtem. Azóta felekezeten kívülinek számítok.

   
 26. @Európai téridő:
  “ de mégis fájt, és a 2%-kal megemelt ÁFA, ami persze azóta is megmaradt…”

  Az áfát NEM Gyurcsány emelte 27%-ra, hanem orbán, nála reklamálj!

   
 27. Kb. szóról- szóra ugyanezt írtam kommentben az egyik portálom kommentben. Rögtön törölték, és még csak azt sem tudom, a fidesz – faboknak nem tetszett, vagy egy elvakult ellenzékinek. Pedig ha az öszödi beszéd tanulságait, mely legalább 20% -kal nyomta meg 10-ben a fidesz eredményeket, nem képes tanulni az ellenzék, akkor igenis tehet róla, ha 22-ben is nyakunkon marad ez a ner-szar..

   
 28. @sóhegy049: “Mentek is, annak rendje-módja szerint.”
  Négy év múlva, a következő választásokon. Addig pedig a tüntetések el voltak intézve azzal, hogy majd hazamennek. Illetve a tüntetők jól le voltak hugyosozva a hiperkorrekt ballib médiában.

  “Jött a másik és mit csinált? Nem élt egy többségi bizalommal, hanem visszaélt és ez a nem mindegy.”
  Szerintem az, amit Fletóék műveltek kormányon szintén bőven kimeríti a visszaélés fogalmát. Persze el lehet indítani a ki mennyit lopott című versenyt, és valószínű Orbánék vinnék is a pálmát, de azért Fletóék kezét is elég nehéz lenne tisztának nevezni.

  “Itt a társadalomra kellett volna a “megtisztulást” bízni. “
  Rá volt bízva. Csak a társadalom ez úttal úgy döntött, hogy zavarja el Orbánékat. Persze a dologban az is benne van, hogy kb. a gengszterváltás óta két erő volt kb. egyensúlyban: a jobb oldal, előbb Antallékkal az élen, majd Orbánnal, illetve az MSZP és az ő kisbolygója az SZDSZ. Ugyanakkor Fletó másfél ciklusa alatt ez az MSZP szétesett, lett belőle MSZP, DK, Jobbik, LMP, Momentum. Ezek pedig elég nehezen fognak össze, külön-külön pedig nem igazán versenyképesek azzal a FIDESZ-szel aminek az ereje változatlan. Ráadásul az ellenzék sok-sok faszsága mutatja, hogy Orbánék minden gazemberségük, stadionépítésük ellenére is jobb helyen vannak az ország élén mint ők. A legutóbbi ilyen volt épp Niedermüller elvtárs magánszáma.

   
 29. @MAXVAL bircaman közíró:
  “ Mint Kövér “köteles” beszéde. Nem?”

  Érdekes módon én attól sem hisztiztem.
  Őszintén szólva ez az “ön megsértett, kérjen bocsánatot” féle gyagyaság soha nem volt a sajátom. Egyszerűen nem ugrom a verbális hergelésre, nem érdekel.

  Nagyanyám szerint: “Mindenki szabadon azt csinál a szájával, amit akar. Ha szart eszik vele, akkor is.”
  Na kb ez a helyzet.

  Ezért aztán elég szánalmasnak találom a kereszttel a kezükben óbégatókat, akik egészen biztosan nem tudják, hogy miért vannak ott.
  De mivel a tisztalelkű, (halszagú) halkszavú Bayer a béke barátja, a keresztényi erkölcs és emberbaráti szeretet legnagyobb szószólója és példaképe hívta őket egy csendes áhítatra, hát mentek.
  Nagy siker volt, halleluja!

  Ne röhögtess, Birca!

   
 30. @a nagy hohohorgász:

  1) a “keresztény” nem rassz
  2) a “rémes” egy vállalható jelző a keresztényekre
  3) Niedermüller nem vágta ki a keresztényeket a kerületéből, majd akkor lesz Orbán szintjén kicsiben, ha kivágja őket.

   
 31. erre ráerősíteni kellene, mert a demokrácia ellenségei pont ezek a bigott kretének akikről a dks fasz finoman említett. szolgalelkű, ostoba emberek akik úgy ugrálnak ahogy a kultusz vezérük fütyül.

   
 32. @apro_marosan_petergabor: Orbán tényleg bőrszín alapján, tényleg gyűlöletet kelt, és tényleg kárt is tesz az emberekben.

  Majd ha Erzsébetvárosból kidobják a keresztényeket, akkor Niedermöller elulról súrolja Orbánt. addig nektek kuss, büdös nácik!

  Orbán hátráltatta az országot, amióta kormányoz.

   
 33. @virgo: hát azért az szánalmas, amikor a nácik, miután évekig gyűlölködtek muszlimok, feketék, arabok, homokosok, most cigányok ellen, és nem csak gyűlölködtek, de ártottak is nekik, most hisztiznek, hogy valaki a keresztényeket kritizálni merte. és “békés” tüntetésen újságírókkal szemben garázdálkodnak.

   
 34. @MammyPress Média: “Tudod, Kövérben nem az az ijesztő, hogy ő a “köteles”, hanem hogy ez a kötél-dolog annyira jellemző a habitusára. Süt belőle, hogy a sok “szarházi semmirekellő” mind felköthetné magát!”

  Szóval folytatod amit anno GYF jól felépített. Gratulálok.

   
 35. @math0:
  Ráadásul még csak nem is a keresztényeket kritizálta!
  Ami marad az orbáni “magyar” felfogás szerint, az a “fehér, keresztény homofób”, – és ebben még kritika sincs, ez tény!
  Analfabéta egy bagázs ez…

   
 36. Nagyon nehéz lesz ezután rasszistákolni meg fasisztákolni. Hiszen nem az számít mit mond valaki, hanem az, hogy minek kell érteni. Dübörög a liberálfasiszta kettősmérce.

   
 37. @eßemfaßom meg áll:
  “Szóval folytatod amit anno GYF jól felépített. Gratulálok.”

  Kövérnek kéne gratulálnod, hiszen ő az, aki ma is kőkeményen megdolgozik a reputációjáért!
  Mammy csak diagnosztizál. 🙂

   
 38. @morph on deer: Nem lehet véletlen, hogy a vallásos embereknek mindig a

  ” aki arcul csap a jobb orcádon, annak fordítsd oda a másikat is” (Máté 5:39).
  idézettel és sosem a
  “. Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért; (Mózes II. könyve 21. rész) sokkal praktikusabb citátummal kedveskedtek…

   
 39. @DFK: nyugodtan értheted úgy, hogy a keresztényke rémes képződmények. semmi gond nincs ezzel, tényleg azok. és ez nem rasszizmus, a keresztények nem egy rassz, tehetnek róla, hogy ilyen hülyeséget hisznek. felelősek érte.

   
 40. @morph on deer:

  Te értelmiségi vagy egyrészt, másrészt meg ballib keménymag, szóval te eleve nem vagy célpont. Nem a te fajtádtól függ a választás eredménye.

  A kampány célja: a nagy pártsemleges többség, s az egyes táborok laza külső körének meggyőzése.

   
 41. @math0:
  Sok hülyeséget írtál már, ezeknek a valósághoz semmi köze, ócska kis, modortalan proli vagy, de hát a 10M állampolgár között elférsz.

   
 42. Poszter, ha te Niedermüller Péter lennél, akkor még csúnya is lennél, nem csak buta! Vedd már észre, hogy ez most sok volt, tele van a tökünk a libsikkel és eljött a bekussoltatásuk ideje! Vagonokat emlegetsz? Úgy érzed, akár ez is lehet a vége? Akkor miért nem kezdesz magadba szállni?

   
 43. @apro_marosan_petergabor: no, ennyit tud a náci selejt, ha érvekkel találkozik: semmit.

  Orbán tényleg bőrszín alapján, tényleg gyűlöletet kelt, és tényleg kárt is tesz az emberekben.

  Majd ha Erzsébetvárosból kidobják a keresztényeket, akkor Niedermöller elulról súrolja Orbánt. addig nektek kuss, büdös nácik!

  Orbán hátráltatta az országot, amióta kormányoz.

   
 44. @Minden ballib bérretteg: ” Persze ez 2006-os Gyurcsány féle szemkilövetések után csak a teljesen elvakult faszparasztok számára nem nyílvánvaló.”
  Ezek szerint nyilvánvalóan faszparaszt vagy. Ráadásul hazudós faszparaszt. A rendőrök fegyverhasználatát nem Gyurcsány utasítása, hanem a rendőr-főkapitány rendelete tette lehetővé. Azé a rendőr-főkapitányé, aki akkor még titkoltan Pintér kepapa és vezérbűnöző barátja. No faszparaszt, jól esik?

   
 45. @rallus:
  “ sokkal praktikusabb citátummal kedveskedtek…”

  Ahogy tudom, ez azért attól is függ, hogy melyik vallás.:)
  De mivel én felmentett vagyok, – azaz felmentettem magamat – mindenféle vallási hatástól, a reakcióimért csak magam felelek magamnak. One man show, hogy úgy mondjam.

   
 46. @eßemfaßom meg áll:
  “ már próbálta a frissítést telepíteni”
  🙂
  Amúgy szerinted mit felejtettem el, aminek bármilyen relevanciája is lenne?
  Itt most az zajlik, hogy foggal-körömmel próbálnak néhányan fűt-fát belemagyarázni egy teljesen egyértelmű mondatba, és ez nagyon nem megy.

  Elsősorban azért nem, mert az a mondat még csak nem is félreérthető, legfeljebb félreértelmezhető, félremagyarázható, stb., és erre legfeljebb a gondolkodni lusta vagy képtelen réteg ugrik.

  Ebből a szempontból meg tökmindegy, hogy 15 éve ki miért tüntetett, nem gondolod? Mert én igen.

   
 47. @Grimbusz Makszimusz:
  Máris!
  Addig is: köszönöm, hogy ilyen szemléletesen illusztráltad a problémámat…

  Dunába lőni magam… hogy ez nem jutott eddig eszembe! Nem lehetne, hogy mégis inkább te húzd meg a ravaszt? Csak hogy maradjunk a hagyományoknál! Persze, igazán nem akarlak fárasztani…

   
 48. @math0: Mondom én, amíg olyanok az ellenzék szellemi bástyái mint te, addig nem lesz normális és borítékolható az újabb 2/3. Leírsz ilyet, hogy Orbán 10 éve náci. Akkor Hitler mi a f&szom volt?!
  Reménytelen vagy.

   
 49. @nemecsekerno_007: Hitler is náci volt. Ez nem zárja ki, hogy Orbán is náci. Semmiféle olyan természettörvény nincs, hogy csak 1 náci lehet a világtörtkénelemben. Elmebeteg náci vagy te is.

   
 50. @nemecsekerno_007: továbbá a szokásos patkány stílusodban az érvet szőnyeg alá söpörted, mert nem tudsz rá válaszolni, mert hülye is vagy, meg igazad sincs:

  Orbán 10 éve náci, és árt az embereknek. most 1 ember kritizálni merte a keresztényeket, és máris hisztiztek.

   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük