Télapó az ereszen

Kinyitottam reggel a csapot – de ezen a csatornán is épp Szájer csordogált… Szeretem a jó poént, csakhogy ez már több, mint siralmas! És ráadásul: eltereli a figyelmet a lényegről!

Tényleg elhiszi valaki, hogy egy közel 60 éves ember egyszer csak azt gondolja: na jó, kipróbálom, miről beszélnek a libernyákok?!? Hogy ez volt az első? Hogy véletlenül betévedt?

Nem, ez egy életmód, egy értékrend megnyilvánulása volt. Egy jellemé, amelyben nem a homoszexualitás a bűn, hanem az a helyzet – és főként: helyzetkezelés! – amely mostanában áthat mindent! Megteheti, mert biztonságban van… Itthon!

Ez nem egy véletlen lebukás volt, hanem egy jól kijátszott kártya! Hogy az európai háttérhatalmak, avagy a többi uniós ország vezetője elégelte meg a magyaros ámokfutást, amely a pénzek lenyúlása mellett egyre több keresztbetételről szólt – annak nincs jelentősége, mindenki fantáziájára bízom!

Ez az akció üzenet volt: elég! És ez az üzenet nem Szájernek a bulijaira vonatkozott, nem is Deutsch idióta beszólásaira (rég nem veszi komolyan őt senki), hanem a Főnöknek! Az ámokfutás vezéralakjának, minden döntés atyjának!

Ugye: senki nem hiszi azt, hogy leélve közösen szinte az egész életüket, a főnök nem volt képben mindezzel? Akár Szájer, akár Borkai vagy Kaleta (és még hosszan sorolhatnám) ügyeivel és életvitelével egy olyan országban, ahol mindenki figyeli a másik minden rezdülését, ahol törölni kell az ismerőst, ha nem megfelelőt posztol, ellenvéleményt már gondolatban megfogalmazni is bűn? Ő ne tudna ilyen horderejű dolgokról, miközben az elmúlt harminc éve arról szól, hogy minden az ő kezébe fusson össze?

Csakhogy a jól működő, jól felépített csapatból előbb kirakták (a G-napon) az Észt, majd nem vették észre, hogy a hatalommánia kicsit fejbe kólintotta őket, és mindenki még többet akart! És megmutatni, hogy ők az Ész nélkül is bármire képesek és bármit megtehetnek! Szó se róla: itthon ez immár valóban így is van… De nemzetközi porondon van még néhány ország/befektető, akik ezt nem feltétlenül nézik jó szemmel – ne legyen illúziója senkinek: nem a szolidaritás hajtja őket, hanem önös érdekeik – és úgy döntöttek: elég volt!

Üzenet volt ez az akció (is), már csak az a kérdés: felfogja-e az érintett, hogy neki szól az egész?

Ha igen, akkor hazánk felett kicsit visszafogottabb politizálás várható a meteorológusok szerint… De ők – mint az köztudott – nem tévedhetetlenek! Orbán nem az a kategória már, akinek meg lehet mondani, hogy mit csináljon! Pontosabban: sohasem volt az, csak volt idő, amikor hallgatott a jó szóra!

Ha nem – akkor belebukik, a rendszerével együtt! Hurrá, van remény – gondolhatják erre sokan… De rossz hírem van! MINDEN ki van helyezve magánkézbe, és nincs az a demokratikus elszámoltatási rendszer, amivel ezek visszakerülhetnének! Tehát hiába jönne egy (hmmm… Ki is?!?) másik kormány: az egészségügy, a rendvédelem, az oktatás, a gazdaság… mind-mind vagy kihelyezve külsős kézbe, és/vagy betelepítve olyan emberekkel, akiknek szakértelme korántsem olyan stabil és megbízható, mint hűsége a jelenlegi vezetés felé… És nem lehet kirúgni egy fél országot, már csak azért sem, mert a másik fele már elmenekült, így aligha tudna a helyükbe lépni!

Mondhatnám, hogy „szarügy” – de egyrészt nem a stílusom, másrészt így sem elég kifejező! Azt is mondhatnám, hogy „énmegmondtam” – de azzal sem leszünk előrébb! Valójában minden kreativitásomat latba vetve sem tudok olyan forgatókönyvet, amitől mi, pontosabban az ország lennénk előrébb. Egy pártsemleges szakértői kormány azért kezdetnek nem tűnik rossz ötletnek, de esélytelen és ők is belebuknának, mert vannak anyagok, amiből nem lehet szépkilátású várat építeni!

Belegondolva: jöjjenek inkább a szájer-poénok… azokon legalább lehet röhögni – kínunkban! Jut eszembe: az nem lehet, hogy szegény csak az idén távolmaradó Télapót akarta helyettesíteni keresztényi indíttatásból?

Ha tetszett, add tovább:

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük